Acum citesti
Deaneasy Tube+: cameră dublă de aer, concurent pentru Schwalbe ProCore

Iată că Schwalbe nu mai este singurul producător care oferă un sistem cu două camere de aer pentru anvelope. Între timp a apărut în joc și Deaneasy, care se dorește a fi o alternativă mai ieftină însă nu neapărat și una mai simplă. Astfel, trebuie să știi că montajul nu se adresează persoanelor cu două mâini stângi. Apoi, trebuie să fii conștient de faptul că gaura pentru valvă trebuie mărită, cel mai sigur cu o bormașină, prin urmare garanția jantei va fi pierdută. Și foarte important: nu este recomandat pentru utilizarea împreună cu jantele din carbon.

tube-plus

Janta trebuie să fie tubeless-ready, iar lățimea interioară a acestuia de minim 21mm și maxim 24mm. După ce montezi o bandă albastră pe suprafața interioară a jantei, se montează valva cu două intrări (după ce lărgești gaura valvei din jantă), apoi se montează camera interioară de culoare roșie. Peste aceasta se montează direct anvelopa, în care se mai introduce un sealant util în cazul în care faci pană. Trebuie menționat faptul că împreună cu acest sistem, vei putea rula cu o presiune între 0.8 și 1.6 bar, suficient de mică pentru a-ți asigura o aderență de excepție. Efortul la deal însă va fi mai mare, un fapt asumat dacă te decizi să instalezi un sistem cu două camere de aer. Camera interioară va fi umflată la 6-8 bar.

deaneasy-story-header

Sistemul este disponibil atât pentru bicicletele de munte cât și pentru cele urbane, fiind compatabil cu mai multe tiprui de anvelope. Greutatea kit-ului pentru fiecare roată în parte este de 115 grame, similară cu cea a unei camere clasice. Prețul pentru un kit (pentru ambele roți) este de 210 euro, pe când Schwalbe ProCore este oferit pentru aproximativ 230 de euro.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

sixteen − 13 =