Acum citesti
NIKOLA reinventează pedala – Noile Zivo dispun de factor Q variabil

Pedalele sunt în general fixe în braţul pedalierului, iar factorul Q, distanţa dintre cele două pedale, este la fel de constantă. Cu cât factorul Q este mai mare cu atât mai eficientă este pedalarea ciclistului. Însă evident nu pot lăţi la nesfârşit axul pedalierului. Apoi mai discutăm şi despre confortul ciclistului care poate să acuze dureri de genunchi sau şold din cauza pedalelor şi factorului Q nepotrivit anatomiei sale.

NIKOLA Zivo sunt primele pedale de şosea care culisează pe orizontală, perpendicular pe direcţia de mers a bicicletei. Acestea dispun de un ax care le oferă o variaţie a factorului Q de 2,5 cm. Astfel pedalele stau mai apropiate de bicicletă când sunt în partea de sus şi mai depărtate când sunt jos. Producătorul spune că a studiat problema concluzionând că aceasta este cea mai bună soluţie pentru performanţă şi confort maxim.

NIKOLA ZIVO factor Q variabil 1

Fondatorul companiei, Nick Stevovich, spune că noile NIKOLA Zivo nu oferă doar confort sporit celui care le foloseşte ci şi o îmbunătăţire a performantelor. Spre exemplu 7% îmbunătăţire a puterii la nivel de vârf pe o durată de 30 de secunde şi 2,1% îmbunătăţire a eficientei.

Pedalele pot fi reglate, să fie mai depărtate sau mai apropiate de braţul pedalier, în orice poziţie a acestuia devenind astfel complet „customizabile” pentru ciclistul care le foloseşte.

[youtube id=”LrCceXVKdUg” width=”600″ height=”350″]

În viitorul apropiat pedalele vor fi disponibile fabricate din Titan, la preţul de 549$ sau oţel, la preţul de 339$. Fiind dedicate pentru şosea pedalele dispun de prindere pentru plăcuţa cu 3 şuruburi. Pentru început noile Zivo sunt compatibile doar cu Look Keo.

Greutatea anunţată pentru pedalele din oţel este de sub 300g cele din titan având 225g. Greutatea maximă a ciclistului trebuie să fie de 113kg pentru versiunea din oţel şi 82 kg pentru cele din titan.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × 1 =