Acum citesti
ControlTech a lansat roțile aero vălurite Sirocco și o tijă cu setback reglabil

Chiar dacă numărul de roți aero de pe piață e imens, ControlTech au abordat subiectul într-un mod cu totul original. Noile Sirocco tubeless din carbon au un profil vălurit ce variază cu 1 cm pentru a echilibra performanțele aero cu greutatea și stabilitatea la vânt lateral. Printre alte piese cum ar fi ghidoane sau aerobar-uri, ei au mai prezentat și o tijă de șa interesantă cu setback reglabil!

Noile roți din carbon Sirocco de la ControlTech sunt o încercare interesantă de a aborda altfel subiectul aerodinamicii. În timp ce ControlTech au anunțat de la început că roțile au fost concepute doar electronic în CFD și nu în tunelul aerodinamic, ei spun că janta ondulată funcționează perfect producând un flux de aer mai paralel cu profilul jantei ce aduce beneficii.

Janta din carbon UD are un profil ce variază între 35 și 45 mm, grosimea mai mare fiind în dreptul spițelor împerecheate. Practic se obține performanță aerodinamică superioară cu doar o jumătate din greutatea ce ar fi fost adăugată între jante de 35 și 45 mm și cu jumătate din rezistența la vânt lateral, pe aceiași idee.

Momentan roțile Sirocco sunt disponibile doar pentru frâne pe jantă, cu ax QR clasic și cu 20/24 spițe. Jantele au găurile pentru spițe aranjate astfel încât să crească rezistența și rigiditatea roții. Momentan nu sunt disponibile modele pentru frâne pe disc dar ControlTech spune că acestea urmează să apară.

Jantele cu profil de 35-45 mm au o lățime internă de 17.4 mm și externă de 23.5 mm și folosesc un profil hooked care e declarat ca fiind tubeless-ready. Roțile folosesc spițe cu tragere directă, butuci din aluminiu și sunt disponibile în versiune pentru Shimano sau Campagnolo.

Modelele pre-producție au o greutate de 1591 g (745 g fața și 846 g spatele) ceea ce nu le face foarte ușoare, însă ControlTech spune că acestea sunt proiectate să funcționeze cu anvelope de 25 mm pentru performanțe maxime aero. La 1400$ pentru un set, acestea sunt o ofertă bună.

Pentru a simplifica reglajul bicicletei, ControlTech au creat tija Hex ce oferă un setback reglabil la 0, 5, 10 sau 20 mm.

Sistemul e simplu și folosește o piesă hexagonală ce poate fi rotită pentru a obține setback-ul dorit. Odată pe poziție, acestea este fixat cu un mic șurub în zona superioară iar atașarea șeii fixeaxă tot sistemul. Modificarea setback-ului va implica și modificarea înălțimii șeii, dar nu ar trebui să fie nevoie foarte des de această operațiune.

Tija e disponibilă în versiunea Cougar Carbon Hex de 252 g la 260$ sau în versiunea mai ieftină Falcon Alloy Hex la 120$.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × 5 =