Acum citesti
Commencal Supernormal 1.29 2012

Acesta este vârful de gamă din segmentul 29er al producătorului din Andorra, Commencal. Inginerii care l-au proiectat declară fără prea multă modestie că este vorba despre o bicicletă extraordinară, care nu vrea să se afirme prin extravaganță ci mai degrabă prin tehnologia cu care este înzestrată.

Dar cum poți construi un hardtail 29er mai bun ca al concurenței? În afară de geometria reușită orientată către competițiile de Cross Country, noul Supernormal 1.29 beneficiază de o prindere pentru etrier de tip PostMount (pe țeava inferioară a basculei), bottom bracket PressFit și headtube conic. De asemenea, cadrul din aluminiu este foarte ușor, contribuind semnificativ la scăderea greutății totale a bicicletei.

Hardtail-ul este echipat cu o furcă RockShox Reba RL 29 pe aer, ce oferă o cursă de 100 mm, standardul în această clasă de biciclete. La capitolul frâne, cei de la Commencal nu au făcut compromisuri și l-au dotat pe Supernormal cu un set de Formula RX cu discuri de 180, respectiv 160 de mm. Schimbătorul de foi Sram X7 beneficiază de o prindere Direct Mount, adică se atașează direct cadrului, fără a mai utiliza un colier de prindere. Soluția salvează câtvea grame în plus, fără a altera în vreun fel performanțele.

Cele 10 pinioane ale casetei pot fi selectate cu ajutorul unui schimbător Sram X9. Iar pentru ca sistemul de transmisie să fie complet, s-a optat pentru un lanț Sram PC-1031 și un angrenaj Stam S1400 cu două foi (39, respectiv 26 de dinți).

Poate fi achiziționat în dimensiunile M, L și XL doar în culoarea albă. Greutatea este foarte bună pentru un hardtail din acest segment, Commencal-ul de față cântărind doar 11.1 kg. Supernormal, nu-i așa?

Informații extra pe commencal.com.

via Commencal

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × one =