Acum citesti
Commencal Meta TR SX 2020 este un model versatil de trail conceput pentru distracție

Commencal e o marcă serioasă, dar sunt în mod special interesați să ofere cu bicicletele lor distracție maximă pe 2 roți! Aceștia au anunțat noul model Meta TR SX, cu o echipare ce inspiră distracție și versatilitate, nu performanțe de competiție.

Commencal a început modificarea prin adăugarea de 10 mm cursei spate a modelului Meta TR SX, ajungând astfel la 140 mm. Apoi au montat roțid e 29 și au echipat cadrul cu componente solide ce pot face față solicitărilor grele, cum ar fi un amortizor cu arc cu 2 poziții și frâne cu patru pistoane.

Construit pentru riderii ce vor să atace potecile dar și să sară sau să se joace prin pumptrack, Meta TR SX 2020 este un model. cu preț competitiv care ar putea fi o opțiune grozavă pentru cei ce vor o singură bicicletă.

Noul cadru Meta TR SX este construit din aluminiu NEC și Ultra SL 6066 triplu tras. Folosește suspensia clasică Commencal cu un singur pivot și oferă 140 mm de cursă. Alte modele Meta TR oferă doar o cursă de 130 mm, dar Commencal a montat pe această versiune SX un amortizor cu cursa mai lungă, de 55 mm. Commencal a ales să folosească un amortizor cu arc, pentru a oferi pe acest model o funcționare agilă, cu răspuns rapid, ce va face fericiți riderii cărora le place o tură distractivă. Modelul SX vine echipat cu furci de 150 mm.

Meta TR SX folosește butuci Boost de 15×110 mm în față și 12×148 mm în spate. Monoblocul e de tip press-fit BB92, prinderile ISCG 05 sunt incluse. Există puncte de montaj pentru un singur suport de bidon, deasupra down-tube-ului.

Pivoții suspensiei folosesc rulmenți Enduro, cadrulare rutare internă în triunghiul principal. În spate, cablul schimbătorului e ascuns sub protecția de chainstay.

Meta TR SX păstrează o geometrie de trail aproape la zi, cu un unghi al furcii de 66.5 grade și al tijei de șa de 76.5 grade. Pentru o bicicletă ce trebuie să fie distractivă, are un reach generos de 455 mm la mărimea M. În spate, chainstay-urile de 434 mm ar trebui să contribuie la acest efect.

Commencal încearcă să ofere suspensii performante pe toate modelele lor, iar Meta TR SX primește un pachet Ultimate de la RockShox. Versiunea SX vine cu o furcă Lyrik Ultimate de 150 mm, împerecheată cu un amortizor Super Deluxe Coil Ultimate cu 2 poziții.

SRAM oferă majoritatea componentelor transmisiei cu 12 pinioane de pe SX, fiind folosit grupul GX Eagle cu o foaie de 32t. Commencal a lăsat partea de frânare în sarcina Shimano: frânele XT cu 4 pistoane și discuri de 203 mm la ambele roți oferă o frânare promptă în orice condiții.

SX primește o pereche de roți e*thirteen LG1 EN+ echipate cu anvelopele e*thirteen TRS Race All-Terrain Skinwall de 29×2.35. Tija dropper de pe SX este KS Lev Integra cu manetă Southpaw, cu o cursă de 100 mm pe mărimea S, 125 mm pe mărimea M, 150 mm pe mărimea L și 175 mm pe mărimea XL.

Cockpit-ul Ride Alpiha include un ghidon din aluminiu 7005 lat de 780 mm, cu rise de 27 mm și o pipă solidă Ride Alpha de 31.8×40 mm (Meta TR vine cu pipe de 50 mm). Commencal a ales să monteze șaua Fabric Magic Elite și grip-urile moi și mari Funguy.

Pentru o bicicletă ce trebuie să fie folosită în condiții extreme, există și o lipsă din lista de echipamente: nu este dotată cu chain guide sau bash guard. Cadrul e bine protejat cu protecții pe down tube, chainstay și seat stay.

Greutatea bicicletei complete este de doar 15.38 kg, nu se specifică însă mărimea. Pedalele nu sunt incluse.

Commencal Meta TR SX 2020 are un preț de 3999$ și e disponibil în magazinul online sau la distribuitorii Commencal, doar în culoarea Chalk Grey.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × 2 =