Acum citesti
Commencal Furious vine cu un cadru nou din aluminiu 6069 și geometrie revizuită

Commencal a anunțat versiunea nouă 2020 a modelului lor de DH Furious. Acesta folosește un cadru din aluminiu 6069 pentru o durată de viață mai lungă și o geometrie mai dinamică, iar rider-ii care au testat-o în Bike Park-ul Vallnord din Andorra sunt încântați. Roțile sunt de 27.5 și există trei versiuni de echipare.

Numele Furious nu e nou în gama Commencal, dar modelul 2020 a fost complet reproiectat. Folosind roți de 27.5 și geometrie nouă, promite să fie mai rigid, mai dinamic și mai agil decât versiunea anterioară, fără să piardă din simplitate și manevrabilitate.

Pentru a celebra lansarea, Commencal a făcut un mic video de 10 minute cu titlul ”Our Own Way”.

Furious vine din start cu un cadru din aluminiu 6069, care ar trebui să aibă o viață mai lungă decât modelul anterior din aluminiu 6061. Rigiditatea a crescut pentru a îmbunătăți precizia direcției și controlul la aterizările după salturi mari.

Bascula are două poziții posibile pentru a regla modul de funcționare – senzitiv (pentru aderență mai bună) sau dinamic (pentru un răspuns mai bun). Ambele curbe sunt mai liniare decât cele ale modelului anterior, pentru un contact mai bun cu solul și confort pe toată cursa suspensiei.

Alte elemente ale cadrului includ protecții pentru furcă din spumă de silicon cu memorie, o protecție de chainstay din material cu două densități și cu șanțuri și o placă de protecție pentru downtube. Design-ul seat tube-ului a fost revizuit pentru a permite introducerea de tije cu cursa mai lungă.

Toate versiunile Furious folosesc transmisii SRAM 1x cu chain guide de la e*thirteen.

Sunt disponibile 4 mărimi, toate cu roți de 27.5, cu chainstay-urile scurtate la 435 mm. Commencal recomandă o pipă de 40-50 mm, toate modelele venind astfel echipate.

Există trei echipări disponibile pentru Commencal Furious, dar greutățile nu au fost încă anunțate.

Furious Race costă 4799$, are o furcă RockShox Boxxer Ultimate, amortizor RockShox Super Deluxe Ultimate DH și transmisie SRAM GX/X01 cu 7 pinioane.

Furious Essential costă 3899$ are o furcă Fox 40 Performance Elite, amortizor Fox Float X2 Performance și o transmisie SRAM GX cu 7 pinioane.

Furious Ride costă doar 2999$, are o furcă RockShox Boxxer Select, amortizor RockShox Super Deluxe Select și transmisie SRAM GX cu 10 pinioane.

Furious este disponibil pentru precomandă ca model 2020. El va fi oficial în stoc din februarie 2020.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 + 14 =