Acum citesti
Clear One – o bicicletă de oraș bine echipată cu un preț excelent
Conceptul bicicletelor cu vânzare directă este din ce în ce mai popular. Un nou venit pe piață este Clear Bicycle Company fondată în SUA de Skip Hess care a lucrat înainte la Giant, Schwinn și Mongoose. Prima lor bicicletă este un model de oraș numit One.
One este o bicicletă cu aspect sportiv și care pare simplă, dar la o privire mai atentă putem observa o echipare impresionantă și destul de performantă. Prețul însă este de doar 699 USD, o ofertă extrem de bună din partea Clear Bicycles.
Cadrul One este confecționat din aluminiu 6061 și are montată o furcă tot din aluminiu. De asemenea, cadrul include cabluri rutate intern prin triunghiul principal care dau un aspect curat, prinderi pentru portbagaje față/spate, un set de prinderi de suport pentru bidon și o prindere pentru cric.

One a fost construită cu o geometrie confortabilă dar jucăușă, respectiv un unghi al furcii de 71 de grade, al tijei de șa de 73 de grade și chainstay-uri de 430 mm. Monoblocul este de tip filetat de 73mm iar axul spate este de 135 mm (cel din față e de 100 mm). Cadrul este disponibil în mărimile S (17), M (19) și L (21).

 

Roțile sunt de 29, cu jante duble cu capse din inox, spițe din inox de 14 g și butuci cu rulmenți încapsulați. Anvelopele sunt de 40 mm, Kenda Flintridge cu crampoane mici. Prinderea roților pe cadru se face cu șuruburi, nu are QR pentru a evita furtul facil al acestora.

Transmisia este surprinzătoare, 1×9 cu o foaie CNC narrow-wide de 40 t. Schimbătorul și maneta sunt SRAM X5 iar frânele pe disc mecanice sunt Avid BB5 cu discuri de 160 mm în față și 140 mm în spate.
Cuveții sunt etanși iar bicicleta vine cu două distanțiere din carbon ce permit ajustarea ghidonului pe înălțime. Angrenajul e din două părți, cu ax din oțel cromat, fiind incluse și o pereche de pedale platformă din aluminiu. Șaua e producție proprie, acoperită cu microfibră și cu șine din oțel cromat iar tija de șa se strânge cu șurub renunțând la QR din motive de securitate.
Restul componentelor cum ar fi ghidonul, pipa și grip-urile sunt provenite tot de la Clear. Bar-end-urile integrate în grip-uri oferă trei poziții diferite ale mâinii pentru confort la ture lungi.

Cadrele One sunt disponibile în culorile negru, albastru, galben, roșu sau gri iar componentele sunt disponibile negre sau argintii. Pentru mai multe informații sau pentru comenzi puteți accesa pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 − 1 =