Acum citesti
Chainlift scoate roata, ține lanțul în tensiune și ajută la reglajul fin al frânei

Chainlift este o mână de ajutor excelentă (păstrând mâinile mecanicului curate) pentru cei ce fac reparații atât în ateliere cât și acasă. Când e nevoie să se umble la bicicletă, să fie spălată sau oricând e nevoie să fie scoasă roata din spate, viața e mai ușoară cu noul accesoriu. Mica sculă produsă în SUA împinge automat deraiorul în spate și ridică lanțul de pe casetă, eliberând total roata spate de presiunea lanțului, aceasta fiind astfel mult mai ușor de scos sau reinstalat.

Dezvoltată de o companie de design și inginerie din Florida de Sud, Chainlift este o sculă specială pentru biciclete ce are rolul de a elimina murdăria și deranjul atunci când se umblă cu lanțul. Trăgând deraiorul spate și a lanțului departe de casetă, Chainlift elimină presiunea lanțului de pe roata spate, simplificând folosirea axului thru și făcând demontarea și reinstalarea roții spate foarte ușoară. De asemenea, mâinile rămân curate deoarece nu mai intră în contactcu lanțul.

Lanțul este ridicat de pe roată în trei pași simpli, odată ce scula a fost montată pe deraior folosind pinul corect. În kit sunt incluși pini pentru majoritatea modelelor de deraior de pe piață.

Prima dată se introduce pinul de centrare în gaura de montare a deraiorului. Apoi se rotește tot Chainlift în sensul acelor de ceasornic pentru a trage deraiorul în spate, brațul față fiind astfel blocat pe chainstay. În final, se introduce cârligul sub lanț, iar când se rotește jumătatea superioară a Chainlift-ului invers acelor de ceasornic, acesta ridică lanțul complet de pe casetă. Totul e rapid și simplu.

Totul este mai simplu dacă lanțul e poziționat înainte pe foaia mică și undeva la mijlocul casetei de pinioane, spre deosebire de demontarea normală a roții unde se pune lanțul pe pinionul cel mai mic.

Bineînțeles că nimeni nu are nevoie neapărat de Chainlift, toată lumea scotea roțile și înainte. Dar pentru cei ce fac asta foarte des, cum ar fi cei ce au mai multe seturi de roți, care montează des bicicleta pe trainer sau o transportă des demontată cu mașina, Chainlift va face viața mai ușoară foarte repede, iar mâinile vor rămâne mereu curate. Asta însă nu e totul…

Un bonus important e că ridicarea lanțului de pe casetă permite roții spate să se rotească în liniște, făcând foarte simplă reglarea unei frâne spate care are zgomot. Tot datorită faptului că atunci când roata e scoasă lanțul și deraiorul rămân întinse, e mult mai ușoară curățirea interiorului triunghiului spate și a micilor unghiuri ascunse unde e greu de ajuns, dar și a rotițelor unsuroase ale deraiorului.

Chainlift e disponibil prin vânzare directă la prețul de 79$. Prețul include scula Chainlift propriuzisă cu 6 pini diferiți din oțel (păstrați într-o cutiuță gri) ce o fac să fie compatibilă cu majoritatea deraioarelor moderne de la Shimano și SRAM. Momentan deraioarele Campagnolo nu sunt compatibile, dar Chainlift spune că lucrează la o nouă versiune compatibilă și cu acestea.

Chainlift este construit din materiale de calitate, în SUA, având o garanție pe viață la utilizare normală. Mai multe informații și comenzi pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × one =