Acum citesti
Carpathian MTB Epic, etapa 1: să înceapă spectacolul!

Nu-mi amintesc ca un concurs din România să fi strâns atâția atleți de peste granițe la start, cel puțin nu într-o varietate atât de mare sau de o asemenea anvergură și totodată, nici nu-mi amintesc ca vreun organizator să fi avut un film de promovare atât de bun încât să concureze fără drept de apel orice încercare a Ministerului de a încropi un clip care să ne facă cunoscuți în lume. Organizatorii Carpathian MTB Epic au depus eforturi uriașe pentru a pune acest concurs pe picioare, iar asta nu o știu doar de la persoanele cu care am discutat și care au fost implicate în organizare, ci poate fi văzut cu ochiul liber la fața locului. Mai precis la Cheile Grădiștei, în prima zi a competiției, care a fost în fond un prolog care dă ordinea de start pentru ziua de mâine.

Vlad Dascălu a trecut astăzi ca fulgerul peste una dintre cele mai dificile secțiuni ale traseului. Aproape că nu s-a auzit nimic.

Câțiva dintre cei mai titrați rideri români sunt deja înscriși la această competiție, Vlad Dascălu, Robert Dobai, Dani Crista, Lucian Logigan, Arpad Kelemen sau Alexandru Stancu pentru a numi doar câțiva dintre ei, alături de atleți din Franța, Germania, Slovacia sau chiar Uganda.

O mică încălzire pe pumptrack nu strică niciodată. Daniel Roșioru știe asta. 🙂
Dialoguri înainte de start, atmosferă destinsă.
Mda, cu așa ceva se filmează pe aici.
Cel mai cel dintre cei mai cei? Robike vrea s-o facă lată cu un hardtail, cu furcă fixă în format plus, în timp ce mulți șușotesc pe aici că cele 3 zile de concurs sunt de făcut pe full-uri.
Salome cu George, amândoi pregătți pentru următoarele zile de concurs.
Dădea indicații de antrenor sau era chestionat în legătură cu secretele acestui traseu? N-avem cum să știm…
Imediat după plecarea lui Robert Doabi în prolog. Probabil că înseamnă ceva să pleci primul, nu?
Ze germăns! Ce-i drept, mai rar un cadru din aluminiu pe aici.
Dacă te uiți atent îl vei vedea pe Dobai în colțul din stânga sus. Și pe Dani Crista pe urmele lui, în dreapta, un pic mai jos.
I-am promis că-i fac o poză de copertă, dar l-am prins într-o poziție dubioasă. Cel puțin e bună pentru promovarea zonei?
Crista stă la pândă.
Lucian Logigan înainte de mica secțiune cu pietre, concurând și el pe hardtail. Desigur că m-am întrebat de ce n-a venit pe full. Nu știu!
Fata asta din Ukraina le-a arătat popoul unora pe această secțiune. Incredibil de rapidă și de tehnică.
Îmi amintesc că mai făceam astfel de cadre pe la concursurile de downhill.
Aici se odihnesc seara biciclete. Momentan parcarea este goală.
Mama, tata și copilul (de la dreapta la stânga). O familie fericită, zic și eu.
Orice poză faci aici, tot pitorească iese. Bikewash profi și vă spun sigur că aș avea încredere să-mi las bicicleta pe mâna lui.

Astăzi am fost să arunc o privire asupra desfășurării ostilităților și recunosc că am fost tare curios să văd cum sunt aranjate lucrurile pe aici. Nu am rămas dezamăgit și cred că nimeni n-are nimic de comentat, iar prologul, chiar dacă s-a desfășurat pe o distanță de doar 5 km, a fost o ocazie bună de a-i vedea îndeaproape pe concurenți. Iar dacă ești curios cum se văd lucrurile de aici de la etajul meu, pot spune că s-au aliniat câteva rachete la start, atât fete cât și băieți, iar pariurile sunt în acest moment deschise. Nimeni nu se aruncă astăzi la pariuri, căci probabil de abia după etapa de mâine (pe care apropo, o puteți vedea și live) vom ști cum stau lucrurile. Însă nici asta nu este o garanție, căci cele 3 zile o să-i pună la grele încercări pe participanți, o aventură care  cu siguranță nu o vor uita prea curând.

Până atunci nu-mi rămâne decât să le țin pumnii tuturor celor care participă, dar și organizatorilor, căci pe toți îi așteaptă un weekend intens.

Rezultatele de astăzi:

Băieți: Vlad Dascalu, Tomas Visnovsky și Daniel Crista
Fete: Janka Keseg Stevkova, Krystyna Knovisarova și Hanna Verheles

Dragoș Mitroi
editor FreeRider.ro
Cheile Grădiștei

 

Vezi Comentariu (1)
  • Mă întreb în ce măsură ”fail”-ul ăsta – participarea sub orice ridicol la un eveniment arhi-finanțat și super-promovat – va afecta negativ sportul, printr-o reticență a companiilor și autorităților de a mai susține competiții de mountain bike. S-a întâmplat și la alte concursuri, din păcate asta afectează organizatorii ”onești”, care întâi fac și după aia bat toba.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen + 7 =