Acum citesti
Capac de benă cu suport de biciclete integrat Hoodworks

Americanilor le plac pick-up-urile, asta se ştie, dar acest tip de automobil este din ce în ce mai apreciat şi în România de când au crescut mult impozitele şi taxele de înmatriculare pentru autoturismele cu motoare mari. Pick-up-urile sunt înmatriculate fără discuţie ca şi autoutilitare, chiar dacă sunt cu 5 locuri, ceea ce înseamnă că au taxe mult mai mici decât un autoturism de teren cu motor de 2500-3000 cmc. Personal cunosc câţiva biciclişti utilizatori de pick-up şi nici mie nu mi-ar displace unul.

Cei de la Hoodworks au proiectat un capac de benă special adaptat pentru transportul bicicletelor, dar şi cu multe alte facilităţi interesante pentru iubitorii de ciclism şi de freeride. Imaginile nu descriu foarte bine funcţionarea tuturor acestora, aşa că e interesant filmul de la finalul articolului.

Hodworks-geargate-shaft_jpg_project-body-600x400Prinderile sunt pentru trei biciclete care sunt ataşate de furcă, fiind acceptate furci pentru butuci până la 150 mm, deci cam tot ce există, inclusiv fat-bike. Din imagine prinderea nu pare chiar perfectă, dar produsul este în continuă dezvoltare.

Hoodworks-geargate-lock_jpg_project-body-600x400Nimeni nu vrea să îşi lase bicicletele neasigurate, nici măcar în Statele Unite, aşa că sistemul este dotat cu un lanţ super-rezistent şi suficient de lung pentru a asigura toate cele trei biciclete.

Hoodworks-geargate-toolbox_jpg_project-body-600x400O geantă mică de scule este integrată în interiorul capacului, probabil într-un compartiment securizat. Sculele pot fi de folos atât la meşterit pe la biciclete cât şi la maşină dacă intervine ceva neprevăzut.

Hoodworks-geargate-safe_jpg_project-body-600x400Există şi un mic compartiment securizat unde se pot închide mici obiecte de valoare sau chiar şi cheile maşinii pentru a nu se pierde în timpul turei (există totuşi riscul să se piardă cheile capacului).

Hoodworks-geargate-led_jpg_project-body-600x400În spate, capacul este dotat cu două proiectoare puternice cu LED care sunt perfecte atunci când tura durează mai mult decât e hotărât soarele să stea pe cer. La lumina lor se poate schimba echipamentul, pregăti bicicletele pentru transport, face un foc de tabără, întreţine o mică băută de după tură…

Hoodworks-geargate-opener_jpg_project-body-600x400Vorbind de o mică băută, capacul are şi două desfăcătoare de sticle de bere pe lateral, deşi sunt amplasate cel puţin ciudat, o mare cantitate de bere fiind pierdută după cât se pare la desfacere. Dar probabil ajunge să desfaci o singură sticlă, de show, restul se pot desface cu briceagul sau chiar de marginea benei.

Hoodworks-Availability-600x329Preţul este de 1790 USD, fiind redus la 1590 USD în cadrul campaniei de crowfunding. La acesta se mai pot adăuga nişte opţionale: cameră video de marşarier la 300 USD, litere iluminate la 150 USD şi vopsea într-o culoare la alegere la 150 USD. Momentan aceasta este lista de maşini compatibile, cam toate fiind modele specifice USA. Dar noi nu am pus articolul în ideea că cineva îşi va cumpăra aşa ceva ci mai mult ar putea să fie o sursă de inspiraţie pentru unii care deţin un pick-up, un atelier, nişte scule, talent şi timp liber… Iată şi filmul:

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × 2 =