Acum citesti
Canyon Neuron a primit o versiune de top mai ușoară, CF SLX

Modelul de trail Neuron CF SLX este evoluția naturală cu greutate redusă a modelului polivalent cu cursă medie Canyon, ducând performanțele mai sus cu un cadru mai ușor și echipare mai avansată. Cu o cursă de 130 mm a suspensiei spate cu 4 brațe, Neuron este genul de MTB pe care se poate parcurge cam orice fel de traseu.

Construit pe baza excelentă a modelului din aluminiu cu preț avantajos Neuro AL și a modelului de bază din carbon Neuron CF, noua versiune SLX este cu 250 g mai ușoară decât modelul anterior de top Neuron CF SL. Noua bicicletă este practic neschimbată față de restul familiei Neuro în ceea ce privește geometria și suspensia.

Situată între modelul Lux cu cursa de 100/110 mm și Spectral cu cursa de 140/150 mm, modelul cu cursa de 130 mm Neuron e o bicicletă foarte polivalentă, ocupând spațiul între o bicicletă de maraton și una de enduro/all mountain.

 

Canyon a reușit să aducă cadrul Neuron CF SLX 2020 la o greutate declarată de 2280 g în mărimea M, fără amortizor și ax thru, folosind carbon cu performanțe superioare. Noul cadru folosește fibre de carbon unidirecționale hi-mod 40T pentru ambele triunghiuri ale cadrului, scăzând astfel greutatea și crescând rigiditatea.

Pentru a se putea vedea diferența cu ochiul liber, vopseaua neagră de pe CF SLX lasă să se vadă în lumină favorabilă o parte din structura straturilor de carbon.

Neuron CF SLX are aceleași specificații tehnice ca modelele CF și CF SL, u rulmenți etanși și protejați la pivoții suspensiei, cu monobloc filetat, butuc Boost în spate ce folosește axul thru ascuns de la Canyon, rutare externă acoperită, tijă dropper de 30.9 mm cu rutare internă, headset cu protecție la rotire, compatibilitate cu transmisii 1x sau 2x și spațiu în triunghiul principal pentru un bidon mărime mare.

În timp ce modelele Neuron din aluminiu și din carbon inferior sunt oferite în 5 mărimi, cu roți de 27.5 pentru mărimile XS și S și de 29 pentru restul, Neuron CF SLX e disponibil doar cu roți de 29, ceea ce înseamnă că vor fi disponibile doar mărimile M, L și XL.

Canyon spune că familia Neuron oferă performanțe serioase pe o gamă largă de prețuri, cu 5 variante de cadru ce includ un model WMN feminin. Prețul pentru modelele din aluminiu începe de la doar 1600 Euro iar pentru cele din carbon începe cu 2600 Euro pentru varianta CF. Noul Neuron CF SLX se situează însă în zona de vârf a gamei.

Momentan e disponibilă o singură variantă de echipare, Neuron CF SLX 9.0 Ltd, la prețul de 6000 Euro. Aceasta include componente de top: transmise completă Shimano XTR 1×12, suspensie Fox 34 și Float DPS, dropper Transfer Factory și roți DT Swiss XMC1200 din carbon.

Una peste alta, noul Neuron CF SLX 9.0 Ltd 29 vine cu o greutate completă de doar 11.7 kg, mult mai ușoară ca majoritatea bicicletelor de trail. Momentan nu este disponibil cadrul Neuron CF SLX separat deși Canyon oferă toate celelealte cadre din gamă în versiunea de top și separat, la un preț de aproximativ 3000 Euro, așa că nu ar fi de mirare ca și noul cadru Neuron să fie disponibil în curând.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × 3 =