Acum citesti
Canfield Brothers Yelli Screamy: un 29er ca niciun altul

Deja de la popularizarea bicicletelor 29er, cei de la Canfield Brothers au tras o concluzie solidă: bicicletele cu roți mari sunt rapide, dar puțin manevrabile și în niciun caz distractive. Și au schimbat acest concept, odată cu lansarea modelului Yelli Screamy, în 2011.

CanfieldBrothers2015YelliScreamy2-2Pentru anul în curs, Canfield Brothers au lucrat din nou la cadrul lui Yelli Screamy, pentru a-l face și mai atractiv. Acesta are un chainstay foarte scurt, de sub 430mm, o specificație care face bicicleta foarte agilă dar și un headtube foarte relaxat, de 67 de grade, în condițiile în care unele biciclete 29er, în special cele de Cross Country, au un headtube amplasat la 71 de grade. O diferență semnificativă! Desigur, unghiul se schimbă în funcție de dimensiunea furcii, astfel încât pentru o furcă de 120mm obții un unghi de 68 de grade, iar cu o furcă de 100mm, unul de 69 de grade. Prima valoare este dată pentru o furcă cu o cursă de 140mm.

Dar modelul de top este echipat cu o furcă mare, transformând acest hardtail într-o adevărată mașinărie de all-mountain, pentru cei care chiar vor să se lupte cu aceasta pe traseu și nu vor să apeleze la soluția salvatoare oferită de full-suspension. Cadrul construit din aluminiu 6061 este dotat cu prindere 142×12 pentru roata de spate, poate găzdui orice fel de angrenaj cu oricât de mult (sau puține) foi, beneficiază de prindere ISCG pentru chainguide și are un top tube amplasat foarte jos, așa cum poți vedea din fotografii. Este disponibil în mai multe culori, care pot fi consultate pe site-ul producătorului.

Prețul cadrului este de 650$, o ofertă relativ rezonabilă, așadar nu-mi rămâne decât să spun un singur lucru: să înceapă distracția!

via Canfield Brothers

Yelli's garden … from Radikal Bikes Import on Vimeo.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 + four =