Acum citesti
Campagnolo Athena EPS 11, setul electronic accesibil

La doar câteva luni de la lansarea setului electronic EPS, Campagnolo aduce tehnologia schimbării electronice și la îndemâna celor care care nu se supără de câteva grame în plus dacă acest lucru economisește niște bani buni. Firma din Vicenza a reușit acest lucru prin intermediul setului Athena EPS pe care îl vom prezenta sumar în continuare.

Primul parametru al acestui set care ne-a fost comunicat este greutatea care cifrează 2.452 de grame în condițiile în care Athena EPS include un angrenaj Power Torque de aluminiu. Diferența de gramaj dintre acest set și vârful de gamă Super Record EPS este de mai puțin de 400 de grame, acesta din urmă cântărind 2.098 de grame. Dar cel mai important lucru susținut de italieni este că în materie de performanță, diferența dintre cele două este marginală.

Dintre trăsăturile funcționale ale noului set Athena amintim Multi-Shift, care permite parcurgerea mai multor pinioane printr-o singură apăsare a manetei schimbătorului, și mecanismul de protecție al schimbătoarelor în caz de accident, motorul electric decuplându-se automat și fiind ferit de pericol.

Setul Athena EPS nu are componente compatibile cu celelalte seturi electronice de la Campagnolo și de asemenea nu poate fi montat pe un cadru care nu are rutele cablurilor pe interior și nu este special făcut pentru a i se monta un astfel de set. Există și o versiune a setului pentru ghidon de triatlon, adică cu manete care se montează în capătul acestuia.

Cât despre preț, acesta nu a fost făcut public încă, dar zvonurile indică un nivel al acestuia similar cu al setului Shimano Ultegra Di2. În luna august, la Eurobike, vor fi oferite restul de detalii, dar este foarte probabil ca Athena EPS va fi disponibil începând cu primăvara 2013.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten + 19 =