Acum citesti
Călătorie între Cer și Pământ – Târgu Ocna

Cursa organizată sub pământ se reîntorc, de data aceasta cu Călătorie între Cer și Pământ. Iată ce spun organizatorii despre noul concurs:

calatorie_intre_cer_si_pamant

Calatorie intre Cer si Pamant 2013 este o cursa de cross country (XC) care se desfasoara la Targu Ocna in judetul Bacau. La Targu Ocna avem Mina Trotus, dar si multe dealuri pitoresti in zona. Este a doua editie in cadrul seriei de concursuri mtb desfasurate in salinele Salrom din Romania. Insa pentru ca nu dorim sa ne repetam prea des, ne-am gandit sa diversificam ideea, asa, doar putin.

Astfel, tu ca biciclist, nu vei mai forja doar pe coridoarele Salinei Tg. OCna ci te vom scoate la suprafata complet de data asta, si nu doar o data ci de 4 ori daca te tin pedalele! Startul va fi acum in Piata Primariei Targu Ocna de unde vei pleca in cea mai „maxima” viteza pe strazile orasului pentru ca in doar cativa kilometri sa ajungi deja la poarta Minei. Dar inca nu te lasam sa cobori, mai intai iti prezentam depozitele de sare pe care te invitam sa le parcurgi pe bicicleta, tot in viteza maxima. Astfel, dupa ce te-ai plimbat prin halele de depozitare, iesi iar la lumina, dar intri imediat la intuneric. Este momentul sa-ti aprinzi lanterna si sa cobori 3 km pe spirala de acces in mina de sare. Pret de 3 km si 240 m diferenta de nivel vei cobora spre adancul Pamantului pe un drum afundat in bezna completa de data asta. Daca ai participat la editia de la Slanic tii minte ca tunelul de acces era bine luminat. Iata ca aici nu mai avem becuri, iar tu esti dependent 100% de lanterna ta si lumina venita de la cei care vor sa te depaseasca. Aventura nu?! Tunelul de acces este perfect aderent, suprafata de rulare este beton.

Ajuns jos in Mina Trotus vei fi foarte placut surprins sa vezi cat de curat este. Coridoarele sunt perfect maturate si luminate, temperatura constanta de 12 grade si umiditatea de 50% te vor improspata putin pentru ca trebuie sa o iei la deal acum. Aici insa suprafata de rulare este relativ „tricky”. Fiind atat de curata podeaua este si destul de alunecoasa. Asa ca atentie la viraje desi putina „sare pe rana” nu strica 😉

Ai urcat inapoi cei 3 km si 240 metri verticali si ai iesit la soare pentru a intra aproape imediat pe forestier si padurea crescuta pe dealurile de peste Salina. Ne-am gandit sa ne folosim de „infrasctructura” existanta, dar sa mai si construim ceva pentru ca tu, participantule, sa dispui de un traseu cat mai cursiv si sa apelezi la push-bike doar daca te lasa puterile, nu pentru ca nu ar fi ciclabil traseul. Astfel, dupa ce forestierul se termina vei continua pe poteca construita special de noi care urca versantul relativ abrupt pentru ca apoi sa intri in padure pe o veche poteca nefolosita, dar pe care am cosmetizat-o si pe aceasta pentru a fi cat mai biker friendly.

Inca ceva kilometri, la vale acum pe niste poteci tari de tot, si dai de asfalt pe care vei continua pana cand ajungi inapoi in oras si in Piata Primariei unde, da, ai ghicit, o iei de la capat. Cei mai buni vor putea face tura asta, de aproximativ 14 km, de 4 ori.

Iata pe scurt cum arata traseul de la Calatorie intre Cer si Pamant 2013 de la Targu Ocna. Noua ni se pare o combinatie excelenta intre o multime de medii si suprafete de rulare fiecare cu particularitatile si provocarile sale. Pentru ca sunt atat de diferite zonele pe care le vei parcurge in cei 14 km / tur, fiecare participant va fi avantajat sau dezavantajat de anumite sectiuni. Asa ca suntem mai mult decat curiosi si nerabdatori sa va vedem la lucru!

Va asteptam la Targu Ocna in Piata Primariei pe 26 mai 2013 pentru a aprticipa la cel mai variat si inedit concurs de cross country din Romania!

Pentru alte detalii va rugam vizitati site-ul oficial: www.calatorie.transalpinbike.ro si pagina de facebook http://www.facebook.com/calatorie

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seven − three =