Acum citesti
Cinci designeri concurează pentru a construi cea mai tare bicicletă urbană

Bike Design Project din SUA a lansat provocarea construirii celei mai complete şi versatile biciclete utilitare urbane. Cinci echipe, amplasate în cinci oraşe americane unde mersul pe bicicletă este popular, au răspuns provocării. Fiecare echipă trebuie să construiască un prototip complet funcţional, iar la final cicliştii sunt invitaţi să voteze proiectul care le place cel mai mult. Bicicleta câştigătoare va fi produsă în parteneriat cu Fuji în număr limitat la început pentru ca ulterior să fie disponibilă în magazine

BLACKLINE

Construită din oţel 4130 bicicleta Blackline combină construcţia clasică cu electronice integrate. Ghidonul Helios ascunde un bec LED integrat şi un senzor GPS. Senzorul permite localizarea bicicletei operând şi semnalizatoarele pentru a-ţi oferi direcţia în trafic. Aceste sisteme pot fi încărcate printr-o priza USB aflată pe capacul pipei.

Bicicleta dispune şi de portbagaje în faţă şi spate instalabile fără scule. Cel din faţă dispune de corzi elastice în timp ce portbagajul din spate este compatibil cu majoritatea coburilor. Transmisia este asigurată de un schimbător intern aflat în butucul spate care nu necesită întreţinere fiind imun la intemperii.

[vimeo id=”101540192″ width=”600″ height=”350″]

MERGE

Bicicleta Merge chiar merge şi a fost creată ţinându-se cont de spaţiile limitate şi înguste din oraşe. Majoritatea accesoriilor bicicletei sunt stocate în interiorul cadrului. Cablul USB de încărcare, cablul antifurt, portbagajul spate cu arc şi aripile, toate dispar în cadru când nu sunt folosite.

[vimeo id=”101360482″ width=”600″ height=”350″]

SOLID

Solid este o bicicleta construită din titan într-o imprimantă 3D. Bicicleta vine împreună cu o aplicaţie de smartphone care ghidează utilizatorul prin zonele cele mai vizitate ale oraşului. Bicicleta comunică cu biciclistul prin simţul tactil, iar luminile sunt acţionate automat pentru a ţine şoferii la distanţă. Dinamul localizat în butucul faţă încarcă GPS-ul care este folositor şi în cazul în care bicicleta este furată. Transmisia este oferită de un butuc Shimano Alfine Di2 cu 11 viteze.

[vimeo id=”101361669″ width=”600″ height=”350″]

DENNY

Poate cea mai futuristă bicicletă dintre toate, Denny dispune de câteva specificaţii parcă desprinse dintr-un film SF, cum ar fi sistemul de iluminare, schimbarea automată a vitezelor şi designul minimalist al aripilor. Dar poate cel mai interesant este ghidonul ce poate fi detaşat şi folosit pe post de antifurt. Îl poţi folosi lăsându-l instalat pe bicicletă sau demonta complet şi folosind-ul prin cadru pentru a-l lega de ceva mai solid.

Portbagajul faţă are o plasă pentru a ţine nemişcate obiectele transportate, iar dedesubt este bateria care propulsează asistenţa electrică la pedalare şi luminile. Bateria este detaşabilă pentru a fi încărcată. Luminile sunt automate în timp ce alte lumini integrate în lateralele portbagajului faţă folosesc pe post de semnalizatoare ce sunt activate apăsând înainte pe maneta de frână. Nu în ultimul rând sunt periile pe post de aripă care şterg excesul de apă de pe roată.

[vimeo id=”101360481″ width=”600″ height=”350″]

EVO

Bicicleta utilitare Evo este un hibrid gândit să funcţioneze bine atât pe asfalt cât şi pe forestiere pentru a-ţi permite să te bucuri de cât mai multe locuri în care poţi merge cu aceeaşi bicicletă. Dispune de un sistem de portbagaje faţă-spate ce poate fi instalat uşor şi fără scule. Luminile faţă-spate sunt integrate şi la fel cablul antifurt.

[vimeo id=”101360479″ width=”600″ height=”350″]
Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × 5 =