Reușită pentru Panasonic și BMZ în domeniul bateriilor pentru bicicletele electrice

1

Doi dintre cei mai mari producători de baterii din lume au prezentat la Eurobike ultimele lor invenții în domeniu. Panasonic a arătat noul acumulator cu 20700 celule în timp ce BMZ a venit cu unul de 21700 celule. Noua tehnologie 3Tron promite o durată de viață mai mare cu 12 ani pentru acumulatorii BMZ.

Bike-Europe-Panasonic-20700-Battery-Cell
Foto bike-eu.com

BMZ spune că astăzi un acumulator normal conține 18650 celule. Aceste baterii nu mai reușesc să rețină curent după numai 3 ani de utilizare, atunci când numărul maxim de reîncarcari a fost atins.

Mai puțină căldura și 60% mai multă capacitate

BMZ, alături de încă un jucător important de pe piață, a reușit să producă baterii care durează mai mult în timp mulțumită faptului că acestea produc mai puțină căldură și dispun de capacitate cu 60% mărită. Durata de viață mărită până la 12 ani este obținută mulțumită acestei capacități mai mari care reduce cu mult numărul ciclurilor de reîncărcare. De asemenea nevoia de reîncărcări scurte, ocazionale este și ea mult redusă.

Sistemul 3Tron

BMZ spune că sistemul 3Tron, care mărește durata de viață a acumulatorilor, va revoluționa bateriile pentru bicicletele electrice. Astfel, în locul celor 18650 celule cu dimensiunea de 18mm diametru și 65mm înălțime, noile 3Tron vor fi produse în noua dimensiune 21700 a celulei (21mm diametru și 70mm înălțime).

50% mai multă rezervă de energie

Noile sisteme 3Tron vor fi construite cu materiale mai robuste, iar proporția activă a celulei a fost și aceasta semnificativ mărită. Acest lucru permite o mărire cu 50% a rezervei de energie. Mulțumită rezistenței interne reduse puterea oferită a crescut cu 68%. Însă noii acumulatori BMZ nu sunt doar mai robuști și mai rezistenți în timp, dar și mai ușori în comparație cu celulele 18650. Acest lucru a fost posibil mulțumită materialelor mai bune folosite.

Noii acumulatori 3Tron for fi fabricați în Europa, în Germania la fabrica BMZ

Și Panasonic a prezentat noile sale baterii cu 20700 celule. Acestea au dimensiunea de 20mm diametru și 70mm înălțime. Aceste baterii se adresează în special bicicletelor MTB care au acumulatorii instalați pe țeava downtube. În plus Eurobike a arătat că integrarea bateriilor în downtube este trendul general la ora actuală.

Panasonic spune că noile lor baterii cu 20700 celule au fost gândite pentru a se potrivi în designul compact și integrat al bicicletelor. Panasonic oferă două versiuni de acumulatori de 36V cu 8 și 12 Ah care scot 288 respectiv 432 Wh.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentVideo – cum are loc o ședință de bike fitting
Articolul următore*thirteen lansează caseta TRS Race concurentă pentru Sram Eagle
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

17 − fourteen =