Acum citesti
Bicicleta Trekking Simplon : doar 9,75 kg!

simplon_nanolight_k-sl_2010Producatorul german Simplon a lansat pentru 2010 un model de bicicleta special creata pentru Trekking si City ce cantareste, uimitor, 9.75 kg. Chiar si comparata cu o bicicleta full suspension pentru Cross Country, acesta cantareste foarte putin, reusind astfel sa schimbe perceptia despre greutate bicicletelor de trekking/oras. In medie, o bicicleta de Trekking cantareste 13-14 kg.

Dar cum au reusit cei de la Simplon sa creeze o bicicleta echipata cu aripi, portbagaj, faruri, cric si alte accesorii care sa cantareasca atat de putin? Explicatia sta, cum probabil ti-ai imaginat, in componentele utilizate dar si in tehnologia realizarii cadrului. Astfel, modelul Simplon Nanolight este oferit in trei versiuni distincte de echipare : K1, K2 si K-SL.

Echiparea K-SL este cea mai usoara dintre aceastea si beneficiaza de o echipare cu componente foarte usoare : Sram X.0 si Shimano XT pentru angrenaj (pinioane, schimbator, lant etc), dinam SON 20R, portbagaj realizat din titaniu Tubus Carry si tija de sa din carbon Simplon Rod.

Echiparea este completata de anvelopele Schwalbe Marathon Race, V-Brake-urile Avid Single Digit 7 si de o furca rigida, realizata din carbon. In fond, tot cadrul este realizat din carbon, beneficiind de ultimele tehnologii disponibile in aceasta industrie. Cadrul este disponibil in patru dimensiuni distincte : 50, 54, 57 si 61 de cm. Cei interesati in achizitionarea Simplon Nanolight K-SL trebuie sa se pregateasca cu cel putin 1.800 de euro, pentru a intra in posesia acesteia.

Mai multe detalii gasesti pe : simplon.com.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fourteen − 3 =