Acum citesti
Bicicleta lui Jack Moir: Intense P2 29 (prototip)

Jack Moir este un supraviețuitor! Nu pentru că reușește să se claseze mai tot timpul în primele 10 poziții la Cupa Mondială de Downhill, ci pentru că a reușit să supraviețuiască unui atac al unui… rechin. Surfer pasionat, acesta a învins statistica care ne învață că există o șansă din 3.700.000 să fii mâncat de un rechin, iar astfel s-a ales cu 600 de copci pe picior. Asta nu l-a oprit desigur nici să practice surf-ul în continuare, dar nici să se dea înapoi de la downhill, căci aici treburile merg într-o singură direcție: înainte, cu viteză!

Jack se dă anul acesta pe un Intense P2 29, așa cum ai ghicit, o bicicletă de downhill cu roți de 29 de inch. Aflată momentan în stadiul de prototip, bicicleta are o furcă RockShox Boxxer Team de 180mm, iar cadrul împreună cu amortizorul RockShox Super Deluxe Coil lucrează pentru a furniza o cursă de 200mm. Roțile sunt furnizate de Endve, modelul M90 Carbon, iar anvelopele provin de la Maxxis, ambele în versiunea Minion DHF (presiune 28psi pe roata ed față și 30 psi pe roata de spate). Nu în ultimul rând, trebuie menționate frânele Avid Code cât și transmisia, Sram X01 DH.

Cum 29er-ele pentru downhill au o viață grea încercând să-și croiască drum către preferințele scenei, cei de la Intense au făcut eforturi pentru a crea o bicicletă rapidă și eficientă. Ceea ce nu este chiar ușor într-un segment nou, în care nici măcar nu se credea că se va putea construi o bicicletă cu roți așa mari, dar și cu suspensii de 200mm. În fond, acest P2 nu poate fi comparat cu nimic din ceea ce există în gama celor de la Intense, însă se poate observa cu ochiul liber că amortizorul este mai jos plasat și mai în față decât în cazul altor modele din gama americanilor. Detalii despre geometrie nu sunt furnizare, fiind momentan păstrate la secret până ce această bicicletă va atinge maturitatea necesară pentru producție. Până atunci însă, nu uitați să-l încurajați pe Jack Moir, eventual să-l luați sub radar în caz că nu i-ați urmărit evoluția.

Foto: Moritz Zimmermann / MTBNews

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × 5 =