Acum citesti
Bianchi lansează Oltre XR

Astăzi, la Pau, în sudul Franței, cu ocazia zilei de pauză din Marea Buclă, cei de la Bianchi au lansat cursiera hors category Oltre XR. Prezentarea a avut loc în incinta maiestuosului Palat Beaumont, iar ceremonia a deschis-o însăși Felice Gimondi, una dintre legende ciclismului italian.

Despre caracteristicile tehnice ale Oltre XR am putea vorbi mult, dar le vom preciza doar pe cele mai importante. Cadrul este, în mod firesc, integral din carbon, fabricat prin procesul monococă și asigură rigiditatea necesară unui transfer de energie optim, dar și geometria agresivă specifică unei cursiere performante. Designul bicicletei nu a fost neglijat, dar PID (Pure Italian Design) este unul orientat spre a oferi un cadru cu performanțe optime.

Totuși, noutatea absolută a cadrului Oltre XR sunt fibrele de carbon ultra high modulus, UMS40 și CN60. Deși câștigul în materie de grame este marginal, de circa 30 de grame, tot rigiditatea a avut de câștigat fiind îmbunătățită cu 20% față de modelul Oltre. În rest, Oltre XR prezintă aceleași tehnologii ca și predecesorul său: X-TEX, Carbon Nano Tech, Carbon Nano Tube Tech, WMP și UTTS.

Cadrul Oltre XR cântărește 895 de grame pentru o bucată de mărimea 55, greutate ce variază cu +/- 5% în funcție de mărime. Dimensiunile în care va fi disponibil sunt 47-50-53-55-57-59-61, dar momentan nu s-a anunțat niciun preț ori dată de la care va putea fi găsit pe piață.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

11 + 3 =