Acum citesti
Bianchi au anunțat Nitron, un nou hardtail de XC din carbon

Chiar dacă moda este să fie lansate noi modele de trail cu suspensii mari, Bianchi s-a concentrat pe partea simplă a lucrurilor pentru a concepe un nou hardtail de XC din carbon, la un preț competitiv, cu roți de 29, care să completeze gama pe lângă modelul de top Methanol. Noul Nitron are rolul de a oferi o performanță cât mai apropiată pentru sportivii amatori, la un preț mult mai bun.

Noul Nitron arată oarecum similar cu Methanol, dar cadrul e mai gros iar geometria e orientată mai mult spre trail și mai modernă. Toate modelele vor avea furci Boost cu cursa de 100 mm și cu blocaj. Cadrul va avea rutare internă pentru tijă dropper, dar aceasta nu va fi prezentă în echiparea originală și va trebui să fie de 27.2 mm.

Geometria e orientată mai mult spre trail și este modernă, adaptată la noile trasee dificile de XCO ș XCM. Pentru un sportiv de XC, unghiul furcii de pe Nitron e destul de mic, de 69.5 grade. Reach-ul e mai mare cu 1.4 cm iar tija de șa e mai înclinată pentru a stabiliza bicicleta pe trasee grele și pentur a fi mai adaptată urcărilor abrupte. Chainstay-urile noului 29 sunt de 429 mm, suficient de scurte pentru o performanță excelentă pe orice traseu.

Cadrul Nitron este din carbon monococă, are dropout-uri din carbon și o prindere fixă pe înălțime pentru deraiorul față, cu rutare Sideswing.

Cadrul folosește expertiza Bianchi în optimizarea straturilor de carbon folosită pe cele mai scumpe biciclete, dar nu are inclusă tehnologia de amortizare a vibrațiilor Contervail, pentru a păstra prețul redus. Bicicleta are headtube conic, folosește butuc Boost 148 și monobloc BB92.

Noul model 29 din carbon vine în aceleași 4 mărimi (S-XL) ca modelul de top, fiind disponibil în trei culori: celeste team edition, negru cu celeste și roșu cu negru – toate vor avea furcă RockShox și roți WTB asortate la culoare. Vor fi disponibile transmisii 1x și 2x, inclusiv SRAM GX Eagle 1×1, Shimano XT 2×11 și Deore 2×10, pentru toate bugetele. Nu a fost încă anunțat un preț final…
Mai multe informații sunt disponibile pe pagina producătorului.
Informații și imagini de pe bikerumor.com
Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty + 7 =