Acum citesti
Avrig Mountain Bike Race 2017, pe scurt

Comunicat de presă

Weekendul trecut s-au desfășurat la Avrig două evenimente importante ale mountain biking-ului din România. Campionatul Național de Cross Country Eliminator, o probă ceva mai spectaculoasă a disciplinelor de mountain bike, și prima etapă a Cupei Naționale de Mountain Bike Maraton, ambele în cadrul primei etape a Triadei MTB 2017 organizate de Scott Geiger Team.

Totul a început sâmbătă cu concursurile pentru copii unde 70 de copii cu vârste între 4 și 14 ani și-au descoperit instinctele de competitori pe un traseu amenajat în centrul orașului Avrig și incinta grădinii Palatului Brukenthal. Cei mici au fost împărțiți pe 10 categorii în funcție de vârstă și sex și putem spune că am vazut multă pasiune pe fețele lor.

Proba de XC Eliminator a fost și Campionat Național, pe care și l-a adjudecat Ede Molnar.

De la ora 16 s-a desfășurat Campionatul Național de Cross Country Eliminator. Această disciplină se desfășoară în sistem eliminatoriu, 2 sportivi din fiecare serie de 4 calificându-se în următoarea rundă. În prealabil fiecare sportiv parcurge un tur cronometrat în funcție de timpii obținuți făcându-se repartizarea seriilor de 4. În acest an în paralel cu Campionatul Național s-a desfășurat și o competiție similară pentru amatori având ca scop popularizarea acestei discipline în rândul acestora. Finala Campionatului Național a fost una foarte disputată având la start rideri din 4 ehipe Ede Molnar (Dinamo BikeXpert Racing Team), Lucian Logigan (Scott Geiger Team), Valentin Roșoagă (NoMad Merina CST) și Raul Sânza (Carcover Racing Team). Pentru al doilea an consecutiv Ede Moldar și-a adjudecat titlul în această disciplină.

Clasament Cross Country Eliminator (XCE)

  1. Ede Molnar (Dinamo BikeXpert Racing Team)
  2. Raul Sânza (Carcover Racing Team)
  3. Lucian Logigan (Scott Geiger Team)
  4. Valentin Roșoagă (NoMad Merina CST)

La startul competiție de duminică s-au aliniat 200 de concurenți din întreaga țară, atât profesioniști cât și amatori, cei mai mulți optând pentru traseul de 45km. Este primul an când la Avrig avem și un traseu mult mai greu, cel de 81 km cu o diferență de nivel pozitivă de 2.000m, pe care au reușit să-l termine 43 de sportivi.

Tibi Hilă ridică fotografia la rang de artă.

Startul și sosirea au fost în centrul orașului Avrig, peste 80% din trasee fiind pe suprafețe neasfaltate. Deși vremea a  fost destul de bună în cele două zile traseele au fost mult mai grele din cauza ploilor căzute în ultima perioadă. Astfel terminarea acestei competiții a devenit o performanță în sine.

Arpad Kelemen, primul la start…
… și de data aceasta, primul la finish.

Clasamentele finale

Traseu scurt

Amatori

  1. Adrian Marasescu
  2. Patrick Pescaru
  3. Alexandru Bican

Juniori

  1. Raul Sînza (Carcover Racing Team)
  2. Vlad Păcurar (ACS Sport Competition)
  3. Roberto Burța (Scott Geiger Team)

Maraton

Amatori

  1. George Cristian Stan
  2. Ciprian Calancea
  3. George Sergiu Bălăucă

Elite (Cupa Națională XCM)

  1. Arpad Kelemen (NoMad Merida CST)
  2. Marton Blazso (Carcover Racing Team)
  3. Bogdan Duca (Scott Geiger Team)

Clasamentele complete pot fi găsite aici: http://cronometraj.racetecresults.com/Results.aspx?CId=16648&RId=2067&EId=2

Competiția a fost organizată de Scott Geiger Team cu sprijinul Primăriei Avrig, al Consiliului Județean Sibiu și al sponsorilor MAPEI, BOSCH, FARESIN, URGO, SCOTT, SANTAL, POWER BAR, BALLAN SPORTSWEAR, IDEAL, POLAR, AVstore.ro, SHIMANO, ACTION SPORT, Palatul Brukenthal Avrig, GoPro și al partenerilor media Kiss FM, Zile și Nopți, Tribuna, Sibiu100%, ciclism.ro, freerider.ro, dirtbike.ro.

Urmează în 12 august ultima etapa a Triadei MTB la Păltiniș care în acest an este și Campionat Național de Mountain Bike Maraton.

Fotografii: Tibi Hilă.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × 5 =