Acum citesti
Anvelopele Veloflex SPS sunt întărite să reziste la jantele de carbon cu margini agresive

Veloflex a anunțat noua colecție de anvelope open tubular SPS, adică anvelope clasice dar cu margini fabricate cu aceiași tehnologie cu cea folosită la baieuri. Noua generație a fost proiectată să înlăture problemele apărute datorită jantelor din carbon cu margini prea agresive. Veloflex spune că unii producători de jante ignoră normele ETRTO și lasă marginile jantelor foarte ascuțite, acestea putând distruge anvelopele normale. Gama SPS a fost întărită în această zonă pentru a elimina orice suspiciune.

Standardele pentru jante și anvelope nu par să ajungă prea repede la un consens iar Velotex s-a ocupat să ofere un nou nivel de siguranță. De exemplu, ENVE nu recomandă folosirea anvelopelor non-tubeless cu structură de bumbac pe jantele lor din carbon în mod curent, iar pentru cei ce aleg să facă asta ei recomandă să verifice constant anvelopele pentru a găsi eventualele tăieturi sau juliuri. Folosirea anvelopelor cu structură din bumbac pe jantele lor se face pe propriul risc.

Veloflex a prezentat desenele de mai sus care exemplifică situația – jantele ce nu respectă standardele ETRTO pentru rotunjumea marginilor. Acestea pot să cauzeze tăieturi în marginea anvelopei, rezultatul putând fi o cedare cu potențial de accident grav. Veloflex mai spune că nu toate jantele din carbon pun probleme, pentru că unii producători șlefuiesc până la un anumit nivel marginile pentru a evita problemele.

SPS vine de la Sidewall Protection System și include o ranforsare în zona potențial afectată. Veloflex a lipit materialul de ranforsare pe cel existent, dar spune că acum orice jantă din carbon poate fi folosită în siguranță cu noile anvelope.

Veloflex oferă noua tehnologie pe următoarele modele clincher:

  • Record SPS 700×23 (€49, 160g)
  • Corsa 28 SPS (€52, 230g)
  • Corsa 25 SPS (€49, 220g)
  • Corsa 23 SPS (€44, 210g)
  • Master 28 SPS (€51, 230g)
  • Master 25 SPS (€49, 220g)
  • Master 23 SPS (€44, 210g)

 

Anvelopele Veloflex SPS sunt deja disponibile. Și modelele mai vechi non-SPS sunt încă disponibile, Veloflex spunând că acestea sunt compatibile cu toate jantele din aluminiu și cu mare parte din jantele din carbon, însă acestea vor fi eliminate din ofertă odată cu dispariția stocurilor.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen − 1 =