Acum citesti
AirDonkey, sistem de bike-sharing tip Uber în U.S.A.

JanniOpeningTheBikeAirDonkey e un sistem de tipul Uber, dar cu biciclete, în care cine are una sau mai multe biciclete care stau nefolosite degeaba le pot introduce în sistem şi închiria prin intermediul aplicaţiei de smartphone… Evident, nu vorbim aici despre România, doar studiem problema demonstrativ pentru a vedea ce se poate face într-o ţară civilizată…

donkey-kit-e1445993677446-600x242Sistemul are un kit care se vinde pe Kickstarter şi este perfect pentru mediul urban, folosind blocarea roţii din spate. Pentru a pune spre închiriere o bicicletă, trebuie comandat kit-ul AirDonkey care conţine un antifurt cu blocarea roţii din spate controlat electronic, un panou cu instrucţiuni care se montează pe ghidon, un QR pentru tija de şa şi autocolante. După ce se instalează aplicaţia, restul este destul de simplu. Antifurtul funcţionează prin Bluetooth de pe telefonul proprietarului pentru instalare şi de pe telefonul clientului pentru închiriere şi deblocarea bicicletei. Apoi, ca şi la Uber, odată ce clientul a terminat, blochează bicicleta, face o poză în care se vede starea ei şi locul unde a lăsat-o iar aplicaţia virează automat suma de bani proprietarului. Preţul îl stabileşte proprietarul.

donkey-app-unlock-ping-333x600Aplicaţia se foloseşte foarte uşor: se porneşte, se aşteaptă localizarea GPS iar apoi aplicaţia arată toate bicicletele disponibile în zonă. Se alege o bicicletă convenabilă ca model şi preţ şi se rezervă. Proprietarul poate să îşi deblocheze singur bicicleta cu telefonul dacă are nevoie de ea.

Cam aşa merge procesul complet:

Pregătirea bicicletei:

– se comandă kit-ul

– se instalează antifurtul şi panoul

– se lasă bicicleta într-un loc convenabil

– se face o poză cu bicicleta

Introducerea în sistem:

– se crează un profil pe AirDonkey

– se încarcă o poză

– se defineşte o zonă unde trebuie lăsată bicicleta

– se prezintă facilităţile suplimentare ale bicicletei, cum ar fi un scaun de copil sau portbagaj

– se alege un preţ zilnic şi săptămânal pentru chiria bicicletei

Încasarea banilor

– Utilizatorul te contactează prin aplicaţia Donkey Republic

– Acesta face rezervarea şi plăteşte prin aplicaţie

– Utilizatorul primeşte 80% din sumă, Donkey Republic primeşte 20%

– Utilizatorul poate apoi debloca bicicleta

5fcee93f72a7773b90a874d53b38dd32_original-600x404Pe lângă bicicletele personale ale celor din sistem, AirDonkey au şi bicicletele lor disponibile acolo unde funcţionează aplicaţia.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

six + two =