Acum citesti
Fumpa este pompa electrică miniaturală pentru bicicletă

Din ce în ce mai multe opțiuni există pe piață pentru umflarea anvelopelor de bicicletă, asta pentru că orice facem nu reușim să scăpăm de pene. Fumpa a fost gândită special pentru cicliști. Este o pompa electrică extrem de mică, cu baterie reîncărcabilă, pe care o poți lua cu tine în tură. Există două variante: Fumpa și miniFumpa, cea din urmă fiind suficient de mică pentru a o lua în gentuța de șa. Și cea mare încape, dar nu prea mai ai loc și de altceva.

Gândită să înlocuiască pompele cu CO2, Fumpa umflă o anvelopă de cursieră cu dimensiunea de 23c la o presiune de 8,27 bar în 20-25 secunde, în timp ce miniFumpa face același lucru în 40-50 secunde. Modelul mare Fumpa, cântărește 380 grame și are dimensiunile de 42x73x87mm, iar miniFumpa are doar 190 grame. Dimensiunile ei sunt de 32x56x68mm.

Fumpa dispune de câteva specificații în plus față de miniFumpa, din acest motiv și prețul e mai mare. Spre exemplu este echipata cu manometru digital, poate fi folosită cu valve Presta, dar și Schrader, are acumulator mai mare, umflă mai repede. miniFumpa poate fi folosită doar la valvele Presta.

Acumulatorul pompelor se încarcă repede cu un încărcător normal USB. 1 oră pentru miniFumpa durează încărcarea și două ore pentru Fumpa, însă dacă folosești un încărcător rapid, timpul de încărcare este și mai scurt.

Cu o baterie plină la miniFumpa, poți umfla două anvelope de cursieră 700x25c la o presiune de 7 bar, în timp ce cu Fumpa poți umfla 6 astfel de anvelope. Partea bună este că acumulatorul poate fi înlocuit dacă da semne de oboseală după mai multe încărcări incorecte, însă producătorul spune că bateria va ține 3-6 ani fără să simți că i-au scăzut performanțele.

Fumpa și miniFumpa pot fi folosite la umflat tot felul de gonflabile. Desigur, în primul rând orice anvelopă de bicicletă, fie că este de șosea, mtb sau de oraș. Poți chiar să umfli roți de mașină sau mingi.

Prețul este de 139 $ pentru miniFumpa și 179 $ pentru Fumpa. Din păcate produsul poate fi livrat doar în SUA, Canada, Noua Zeelanda și Australia. Așa că dacă aveți prieteni în zonă, puteți da o comandă.

Vezi Comentarii (3)
  • Tinand cont de pret, greutate si livrare, cred ca o sa raman la micro Lumpa 🙂 – pompa mea miniaturala luata din Lidl, doar 90 de grame la vreo 25 de lei, functionand cu energie umana si cu manometru digital (apesi cu degetul pe cauciuc)

    Gadgeturi peste gadgeturi o sa tot apara, nu stiu cate dintre ele sunt cu adevarat utile …

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − thirteen =