Acum citesti
A fost lansată bicicleta germană de enduro din aluminiu Crossworx Dash 275

Dash 275 este primul MTB full suspension de la producătorul german Crossworx. Cu sediul în Rudolstadt, Crossworx Cycles proiectează, dezvoltă și produc în atelierele proprii MTB-ul lor hardtail Crossworx Zero și mai nou și modelul de enduro Crossworx Dash 275 cu cursa de 160 mm. Noua bicicletă a trecut printr-o perioadă de 2 ani de proiectare, dar este acum gata să fie lansată.

Cadrul Crossworx Dash 275 este fabricat CNC și sudat manual din aluminiu 7020, folosește roți de 27.5, este proiectat pentru furci de 160 mm și are o cursă a suspensiei de 160 mm, asigurată de un amortizor metric de 230×65 mm. Cadrul este disponibil fie simplu, fie împreună cu amortizorul, în trei mărimi: M, L și XL. Reach-ul este între 440 mm la mărimea M până la 500 mm în mărimea L, chainstay-urile având însă lungimea egală de 430 mm la toate mărimile de cadru, monoblocul fiind coborât cu 13 mm.

Geometria bicicletei este destul de conservatoare, cu un unghi al furcii de 65 de grade și a tijei de șa de 75 de grade. Înălțimea cadrului pare mică, seat tube-ul fiind aproape drept, cu o lungime de 430 mm, ceea ce ar trebui să permită instalarea unei tije dropper cu cursa destul de mare.

Elementul interesant la Crossworx Dash 275 este bascula suspensiei, ascunsă privirii de piesa masivă CNC ce conține și monoblocul, care e frezată pentru a obține o greutate mai ușoară. Frezarea are și rolul de a asigura spațiu suficient în jurul amortizorului, pentru a putea fi montat atât un model pe aer cât și unul pe arc. Design-ul compact al brațului suspensiei face ca amortizorul și implicit greutatea să fie amplasate destul de jos. Triunghiul spate e conceput pe un sistem cu un singur pivot, cinematica suspensiei fiind inițial regresivă până la 20-25 mm din cursă, devenind apoi treptat progresivă la mijlocul cursei, pentru tracțiune bună pe obstacole mici, pe finalul cursei devenind mai progresivă.

Cadrul Crossworx Dash 275 folosește în pivoți rulmenții Acros Pivot Performance Sealing (APPS) care au o garnitură suplimentară de etanșare la bike, pentru a le proteja de noroi și a le crește durata de viață. Rutarea cablurilor e internă, ghidată printr-un sistem unic proiectat de Crossworx. Prinderea de etrier PM180 este poziționată elegant în spatele chainstay-ului, acesta având pe partea cu transmisia o protecție robustă din cauciuc pentru a amortiza loviturile provocate de lanț.

Crossworx Dash 275 este disponibil în mărimile M, L și XL, în nu mai puțin de 8 culori! Cadrul are un preț de 2399 Euro în timp ce dacă se adaugă o opțiune de amortizor, prețul crește la 2849 Euro cu FOX Float DPX2 sau 2899 Euro pentru Fox Float X2, pentru 3649 Euro fiind disponibilă opțiunea unui amortizor Intend Hover.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 − 9 =