Acum citesti
Mircea Olaru despre vacanța pe bicicletă

Mircea Olaru este reprezentantul agenției Enjoy Transylvania și ne propune câteva ture cu bicicleta prin cele mai pitorești zone ale Transilvaniei. Pentru că se apropie câteva weekend-uri libere, ne-am decis să-i adresăm câteva întrebari, pentru a ne convinge că aceasta poate fi alegerea potrivită. De ce? Pentru că este vorba de biciclete!


FreeRider: Salut Mircea! De cât timp ești în acest business și ce te atrage cel mai mult la ceea ce faci?


Va salut și eu și pe toți cititorii FreeRider.


Până anul trecut am lucrat într-un important trust de presă scrisă, unde conduceam departamentul de marketing. Merg pe bicicletă și pe cărări de munte de când mă știu. Îmi doream foarte mult să pornesc o astfel de agenție însă abia anul trecut s-a produs schimbarea pe care o așteptam. Am înființat firma, am obținut licența de turism și anul acesta am pornit la drum.


Am ocazia să fac ceea ce îmi place, să muncesc în același domeniu în care până nu demult îmi petreceam doar timpul liber. Este lucrul care mă face să mă trezesc în fiecare dimineață optimist și plin de viață.


FreeRider: Pentru aceste Sărbători Pascale, ce pachete le oferiți potențialilor turiști?


În mod tradițional, românii sărbătoresc Paștele acasă, în familie, alături de cei dragi. Din acest considerent am decis să promovăm un pachet pentru weekendul imediat urmator, cel cu 1 mai.


Față de clasicul mers la mare, noi propunem o alternativă pe două roți: “Sate și fortificații săsești”. Vor fi două zile de pedalat cu vizitarea bisericilor fortificate din Viscri, Darjiu, Crit și Mesendorf. Se va merge într-un ritm relaxant, cu pauze pentru fotografii și odihnă, astfel încât oricine să poată să parcurgă respectivele trasee. Punem la dispoziție bicicletele, transportul și ghid însoțitor. Noaptea o vom petrece la o pensiune agroturistică, iar gazdele ne vor aștepta cu delicioase bucate tradiționale.


Este o zonă apreciată foarte mult de turiștii străini, izolată de lumea modernă și cu un farmec medieval cu totul aparte. Avem însă convingerea că prin aceste ieșiri vom deschide și apetitul românilor pentru descoperirea propriei țări.


FreeRider: Legat de traseele de biciclete, ce o să faceți cu cei mai putini inițiați? Există trasee cu o dificultate mai mică?


Este adevărat că există o oarecare reticență cu privire la vacanțele pe bicicletă în rândul celor mai puțin inițiați: oare cât este de greu? voi putea să țin pasul cu ceilalți? … și alte dileme asemănătoare.


Oricine poate să se bucure de vacanțele Enjoy Transylvania. Am clasificat vacanțele noastre pe 4 niveluri de dificultate: foarte ușor, usor, mediu și avansat, astfel încât fiecare să își poată alege programul care i se potrivește cel mai bine.


Chiar și cei care nu au deloc o bicicletă se pot înscrie: avem mountain bike-uri de diverse mărimi, ce pot fi folosite în programele noastre. Pe cei mai puțin inițiați îi sfătuim ce nivel să aleagă și chiar le oferim un “training” cu noțiunile de bază înainte de plecarea în traseu.


FreeRider: Ce traseu de bicicletă recomanzi? Care este cel mai spectaculos dintre cele propuse de voi?


Personal îmi place foarte mult regiunea Mărginimii Sibiului. Zona este deosebit de pitorească și se pretează cicloturismului: peisajele munților Cindrel, satele cu arhitectura tradițională, obiceiurile localnicilor, drumuri locale fără trafic auto.


Cel mai spectaculos traseu propus de noi este cu siguranță cel din programul “Cele mai înalte cățărări”. Este o vacanță de 7 zile în care se parcurg cele mai înalte șosele din Carpații Meridionali: Transalpina, Transfăgărășan, Păltiniș, Pasul Giuvala. Vom lansa cât de curând și o variantă de weekend pentru parcurgerea Transfăgărășanului și Transalpinei.

FreeRider: Pachetul este complet? În afară de plimbările cu bicicleta oferiți și cazare sau masă?


În general oferim pachete complete. Includem tot ce ai nevoie pentru o vacanță reușită pe două roți: transport, biciclete, asistență tehnică, ghid autorizat, cazare și masă în pensiuni agroturistice sau mici hoteluri alese pentru confortul lor și ospitalitatea gazdelor. Același lucru este valabil și pentru tururile scurte de o zi sau de weekend.


În ultima vreme se organizează foarte multe concursuri în diverse colțuri ale țării. În funcție de solicitări putem organiza cu van-ul propriu, transferuri auto la locul de start pentru participanți și bicicletele lor.


FreeRider: Cum vă pot contacta cei dornici de o vacanță pe bicicletă?


Ne puteți găsi pe www.enjoytransylvania.ro , pe pagina de facebook unde anuntam turele și vacanțele urmaătoare sau direct pe mail la [email protected] .


Vezi Comentarii (3)
  • te-ai apucat de acest business cind s-a produs schimbarea pe care o asteptai de mult?!?!? baaaaaai, mircea, te mai cunosc oamenii si te faci de cacao ca minti cu nerusinare. Daca nu-ti dadeau aia de la „adevarul” un sut in fund, odata cu gasca lui corneteanu… nu plecai tu de la o leafa cu multe zerouri si alte beneficii. Asa ca… ciocu’ mic.

  • Salut „mitzu’ biciclistu”,

    Iti multumesc pentru mesaj si o sa trec peste rautatea gratuita cu care l-ai scris.

    As aprecia mult daca ti-ai spune si numele adevarat, poate ne cunoastem si nu stiu cu cine discut.

    Scrie-mi te rog un mail daca vrei sa iti spun cum si de ce am plecat de acolo… o sa iti raspund cu toata sinceritatea, asta bineinteles daca ai deschiderea necesara pentru a afla adevarul. Afirmatii in necunostiinta de cauza sunt usor de facut.

    Un Paste fericit!
    Mircea

  • este penibil si chiar o dov ada de lasitate sa scrii asa de injurios, internetu accepta asta noi oamenii ‘ne-masini’ nu a rtrebui…, infine
    stimate M.O. purtam acelasi nume, dar suntem diferiti si nu ne cunoastem
    te rog cauta pe internet POLAR fi si ai sa vezi o minunatie de accesoriu atat de neecsar tie, voi

    sa ai succes
    MO, Buc.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × 5 =