Acum citesti
Florin Tofan despre Gârboavele XC

Am stat de vorbă cu Florin Tofan, pentru a afla mai multe detalii despre competiţia Gârboavele XC ce urmează a fi organizată în apropierea oraşului Galaţi.


Free Rider: Salut Florin! Care este istoricul, pe scurt, al Clubului de Ciclism Galaţi?


Florin Tofan: Salut Free Rider, clubul a fost infiinţat acum doua luni, ca o aripă de sine stătătoare a ONG-ului S.O.S. -Pro Natura, din care de altfel facem parte toţi. Fiind un grup de biciclişti destul de vechi, dintre care unii au experienţă mare în ce priveşte concursurile de ciclism, clubul credem că este un pas normal, făcut pentru a mări mica noastră gaşcă, pentru impărţi microbul bicicletei în comunitatea în care trăim. Clubul de Ciclism Galaţi nu se vrea a fi un club sportiv în esenţă, ci un club pentru toate categoriile de ciclişti, fie ei amatori sau profesionişti, cicloturişti, trial-işti, rutieri, s.a.m.d.


Free Rider: Ce v-a determinat să doriţi organizarea unui concurs în apropierea Galaţiului? Ce are de oferit acea zonă participanţilor?


Florin Tofan: Personal nu cred că există zonă în ţară care să nu-ţi ofere plăcere parcursă cu bicicleta, şi exact asta vrem să demonstrăm. Cu toate că patria MTB-ului este prin definiţie muntele, vom arăta că pot fi organizate competiţii cu succes şi în zone de şes, cu atat mai mult cu cât zăpada se topeşte mai repede la câmpie şi sezonul competiţional poate începe mai repede.


Free Rider: Spune-ne te rog câteva date relevante despre traseu.


Florin Tofan: Traseul a fost aranjat de Marius “maus” Ionaşcu, unul din acei oameni cu antecedente de care vorbeam mai devreme, iar cei care vin pe ideea ca ies la plimbare vor avea o surpriză, sper placută, pe traseu. După cum zice descrierea, traseul are dificultate medie, diferenţa de nivel calculată cu GPS-ul este de aprox. 400m pe tură (faţă de cei 280 care îi dă bikemap-ul) iar în cazul în care noroiul pe anumite porţiuni va fi prea mare, traseul poate suferi modificări.


Free Rider: Câți concurenți aşteptați? Deasmenea, ce posibilităţi de cazare există pentru cei care vin din alte orașe?


Florin Tofan: Fiind la prima ediţie (evident că sperăm să devină o tradiţie), nu am stabilit un target de concurenţi, dar am făcut calculele necesare pentru 250 participanţi. Pentru încurajarea cicliştilor din zonă am fixat o taxă de înscriere mică, nu vom comasa categoriile, traseul nu este prea greu, iar din martie vom începe o promovare locală masivă care sperăm sa crească numărul concurenţilor din Galaţi.


Pentru cazare incercăm să vorbim cu proprietarii complexurilor turistice din pădurea Gârboavele, dacă nu, există în oraş (la 15km depărtare) multiple posibilităţi. În cel mai scurt timp vom afişa pe site (www.clubciclism.ro) recomandările noastre, oricare variantă ar fi, cazarea nu este o problema.


Free Rider: O ultimă întrebare: în ce contau premiile oferite la concurs?


Neavând pe nimeni în spate şi facând acest efort ca orice altă organizaţie non-profit, până aproape de concurs când finalizăm campania de atragere de sponsori nu vom şti exact care vor fi premiile, aşa că le vom chema ”premii surpriză”. Dacă campania va ieşi aşa cum ne dorim, va fi vorba despre premii în bani pentru caştigătorii la general şi în materiale pentru celelalte categorii. Până acum lucrurile stau cât se poate de bine, viitorul arată promiţător, deci vă aşteptăm la şes, dacă nu pentru concurs măcar pentru petrecerea de după!


Vezi Comentarii (8)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × two =