Acum citesti
Daniel Sărdan despre NoMad Merida Racing Team

Printre turbulențe și sunete odioase produse de aripile Boeing-ului cu care eram purtați la 12.000 de metri deasupra pământului, am reușit să obțin câteva informații prețioase de la Daniel Sărdan la întoarcerea de la Merida Press Camp 2011. Prezența lui în Palma de Mallorca a avut rolul de a se pune la punct cu toate detaliile în ceea ce privește noua sa echipă de Mountainbike NoMad Merida Racing Team. Noi suntem de părere că este un pas mare pentru istoria MTB-ului în Romania, dar să vedem care este părerea lui.


FreeRider: Salut Daniel. Iți multumesc pentru faptul că ai acceptat invitația de a-mi acorda un interviu “la inălțime”. Cred că ești și tu la fel de incântat de idee, cel puțin în cazul meu este primul interviu pe care-l obțin la 12 km deasupra pamântului.


Daniel Sărdan: Salutare! Da, îmi place idea deși acum sunt cu gândul la primăvara și palmierii pe care îi lăsăm în Mallorca și iarna pe care o vom găsi la București.


FreeRider: Să începem cu esențialul. Vrei să inaugurezi o echipă MTB Merida în România. Poate fi considerată o premieră ținând cont de faptul că se va bucura de multa promovare?


Daniel Sărdan: Echipa se numește NoMad Merida Racing Team și se va bucura de mai multă/bună promovare și comunicare. Este un aspect important pentru toate părțile implicate (sponsori, media, echipa, organizatorii concursurilor la care mergem, concurenții începatori, și pentru sportul acesta in general).


FreeRider: De unde denumirea de Nomad? Povește-mi un pic despre background-ul acestei echipe.


Daniel Sărdan: Povestea-i veche, de aproape 10 ani, când trebuia să alegem un nume de echipa pentru Carpathian Adventure. Vechiul nume era Echipa de Schi pentru că toți de atunci făceam parte din această echipă a Universității Politehnica București. Cum treceam pe rând de studenție și începeam să avem și alți membri a trebuit să găsim un nume reprezentativ sub care să concurăm.


La ce faceam pe vremea aceea mergând prin țară sau lume cu lunile practicând diferite sporturi (ciclism, rafting, cățărare, schi…) am găsit numele acesta potrivit. Maratoanele le-am folosit la început ca antrenament pentru proba de MTB din concursurile de aventură și apoi am devenit dependenți. De atunci am participat la aproape toate competițiile de MTB și aventură  din țară și am fost și la unele externe: Abu Dhabi, Ungaria, Bulgaria, Guadeloupe, Ucraina, Austria…


FreeRider: Câți membri aveți acum în echipă și care sunt cele mai notabile performanțe ale acestora. Amintește-mi doar câteva te rog.


Daniel Sărdan: În acest moment echipa are 9 membri pentru MTB plus câțiva prieteni/ajutoare pentru triatloane mai ales pentru cele off-road  în probele de ștafetă. Probabil la anul ne vom extinde.


Până acum suntem: Emese Fodor, Patricia Plumbotă, Doina Țiței (Niji), Levente Gyorgy (Levi), Daniel Roșu (Oac), Cornel Stanciu, Marius Cozmin Ditomozu, Pecka Péter László, Daniel Sărdan (adică eu).


FreeRider: Cu sponsorii cum decurg negocierile? Sunteți pe drumul cel bun?


Daniel Sărdan: Negocierile se vor finaliza în 2 săptămâni când trebuie să dăm în producție echipamentul personalizat. În principiu până acum am finalizat cele mai importante lucruri: Bicicletele și echipamentul de la Merida, service și piese de schimb de la Veloteca, căștile de la Lazer, ciclocomputere Sigma și alte produse importate de BikeFun în România: CST, Ritchey, KMC, Birzman.


Una dintre cele mai importante și serioase colaborări o avem cu Nutricult.ro care ne asigură alimentația specială în timpul antrenamentelor și concursurilor. O să folosim pudra pentru hidratare și geluri HIGH5.


FreeRider: Ce așteptări ai pentru noul sezon? Nu mă îndoiesc de faptul că acestea n-ar fi mari, însă pe care dintre riderii echipei Nomad mizezi cel mai mult?


Daniel Sărdan: Eu îi admir și îi apreciez pe toți din echipă. Sunt speciali. Fiecare are o poveste și o perspectivă interesantă.


Emese mi se pare foarte tare de când a câștigat Carpathian Adventure acum mulți ani cu cei de la AlpinSport. A fost și este prima chiar în condițiile ultimilor ani când a crescut  concurența. Reușește să facă asta cu multa modestie și fair play. Poate fi un exemplu pentru multa lume.


Levi a fost campion național și dacă asta nu spune multe a câstigat și alte concursuri grele în România și Ungaria. La categoria lui de vârstă oricine se gândește la locul 1, va trebui sa treaca întâi de el.


FreeRider: Cum vor arata costumele? Ținând cont că Merida este sponsorul tău principal, acestea vor semăna cu cele ale Multivan Merida Team?


Daniel Sărdan: Vor fi același model ca al echipei Multivan Merida doar sponsorii vor diferi acolo unde este cazul. Acum în Mallorca am văzut că pentru 2011 au îmbunătățit puțin croiala, dar culorile vor fi la fel.


FreeRider: Ce așteptări ai de la tine însuți pentru noul sezon?


Daniel Sărdan: Știu că pot mai mult pentru că până acum nu am luat foarte în serios competițiile din ceilalți ani deși am prins podiumul de câteva ori. Vechiul Gary Fisher are 14 kg și o să câștig o diferență la noua bicicletă. Startul sezonului îl pierdeam pentru că iarna era dedicată organizării Cupei Monidale de Escalada pe Gheță iar primăvara Primei Evadări.


Acum o să am/avem antrenamente regulate și făcute cu cap plus alimentația HIGH5 la care se adauga responsabilitatea față de cei care au încredere în noi.


FreeRider: Ținând cont că ne deplasăm cu peste 800 de km/h, probabil că te grabești în a pune toate lucrurile în ordine, altfel am fi ales automobilul pentru deplasare. Pe scurt, când vom vedea prima prezentare oficială a echipei?


Daniel Sărdan: Prezentarea oficială a echipei o să fie in aprilie. O să anunțăm data și locul pe pagina de facebook a echipei.


FreeRider: OK, deci mai avem un pic de așteptat. Acum, în final, permite-mi să te întreb dacă vei împrumuta conceptul de Multivan în echipa Nomad. Este posibilă o astfel de sponsorizare în România?


Daniel Sărdan: Încercăm să adoptăm același concept. Ar fi avantajos pentru ambele părți. Am făcut demersuri în sensul păstrării unei colaborări asemănătoare și la nivel național. Este posibilă o astfel de colaborare dacă reușim să transmitem și să fie înțelese avantajele acestui tip de promovare.


FreeRider: OK, îți multumesc mult pentru acest interviu și-ti doresc atât ție cât și mie, o aterizare ușoară. Te rog, transmite-le câteva vorba cititorilor noștri.


Daniel Sărdan: Sper să se bucure de fiecare ieșire și fiecare concurs să îi țină motivați, în formă și sănătoși. Trăim o perioadă interesantă a MTB-ului in România pentru că se dezvolta și a angrenat oameni extraordinari care fac lucruri cu multa dăruire. Sper ca excepțiile să fie cât mai puține 🙂


Îți mulțumesc și eu și vă aștept pe pagina de Facebook a noii echipe și la Prima Evadare din 2011.


Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fourteen + fifteen =