Acum citesti
Concursuri de schi de tură anunțate în iarna 2020

Deși sezonul de concursuri de schi de tură din această iarnă ar fi trebuit să fie în toi, temperaturile ridicate și lipsa stratului consistent de zăpadă a făcut ca datele de desfășurare ale acestora să fie decalate spre sfârșitul sezonului, cu speranța ca iarna să își intre până atunci în drepturi. Iată câteva dintre datele evenimentelor unde veți putea fie să mergeți să concurați cu cei mai buni, fie să aveți parte de o zi superbă pe schiuri de tură pe niște trasee minunate și provocatoare. Iată care sunt acestea în ordinea desfășurării:

SKV Uphill Winter 2020 va avea loc pe 1 februarie la Brașov, cursa fiind practic o urcare pe schiuri de tură sau în alergare din cartierul Răcădău din Brașov până la cabana Postăvaru. E o cursă accesibilă pentru oricine. Înscrierile se fac pe pagina competiției.

Cupa Vlădeasa la schi alpinism este anunțată pentru data de 15 februarie 2020. Munții Vlădeasa de lângă Cluj sunt cei mai înzăpeziți din zonă și oferă condiții superbe pentru schi. Startul va avea loc din comuna Răchițele. Mai multe informații găsiți pe pagina Facebook a evenimentului.

Cupa Caraimanul la schi alpinism a fost amânată pentru data de 29 februarie 2020. Traseul se află în împrejurimea pârtiei de schi Kalinderu din Bușteni și este unul dificil dar fără să fie periculos. Este o cursă de interes pentru cei ce vor o zi ceva mai atletică. Găsiți informații la zi pe pagina de Facebook a evenimentului.

Ski Alpinism Race va avea loc și anul acesta la Bâlea Lac, pe data de 29 februarie 2020. Este în mod sigur cel mai dificil și alpin concurs de acest gen din România și este recomandat celor cu experiență în acest sport. Înscrierile se fac pe pagina competiției.

(există posibilitatea ca unul dintre acestea să se mute deoarece sunt în aceiași zi, o să aflăm dacă e cazul)

Bucegi Winter Race este programat pe 7 martie 2020. Această cursă este una veritabil alpină iar concurenții vor fi nevoiți să facă față la toate provocările muntelui. Traseul e frumos dar greu și poate fi influențat puternic de condițiile meteo. Terminarea cursei este însă o provocare deosebită și o amintire de vis. Veți găsi cât de curând informații pe pagina evenimentului, momentan nefuncțională.

Cupa Călimani la schi de tură a fost amânată pentru data de 14 martie 2020. Cu un traseu frumos și nu foarte dificil pe pantele de la baza munților Călimani, este o cursă potrivită și pentru începători. Cursa se desfășoară la Cabana Lomaș, o mică și frumoasă cabană de munte, ascunsă între munți, pe drumul Transcălimani, cu acces dinspre Toplița. Pentru înscrieri și mai multe informații intrați pe pagina evenimentului.

Postăvaru Night nu a anunțat încă nimic, dar acesta se desfășoară de obicei în ultima sâmbătă din luna martie, adică ar fi vorba de 29 martie 2020. Anul trecut concursul a avut loc pentru prima dată pe Valea Crăpăturii din Piatra Craiului. Dacă avem informații concrete despre ediția 2020 vă vom anunța, până atunci puteți urmări pagina seriei Carpathian Man unde ar trebui să apară informațiile.

Momentan acestea sunt competițiile despre care știm, dacă vor interveni modificări sau vom avea informații despre alte curse, vom face modificările de rigoare.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × 5 =