Acum citesti
Biria Unplugged din 1998

biria_unplugged_1TM Design propunea în 1998 o bicicletă de munte, cu cadru din carbon, fără suspensii, lansată într-o serie limitată de 27 de exemplare, sub numele de Biria Unplugged. Datorită numărului mic de unități produse, bicicleta a ajuns în zilele noastre în diverse muzee pentru a fi admirată sau la diferiți colecționari, dar în continuare se bucură de un aspect futurist, în pas cu vremurile.

Pe lângă cadrul construit din carbon, roțile cu 3 spițe erau confecționate din același material. Întreg conceptul amintește însă de o bicicletă propusă de cei de la Cannondale, în urmă cu 3 ani, care urmărea același tip de construcție. La fel ca în cazul conceptului Cannondale, roata de spate era prinsă tot de un singur braț.

Bicicleta era dotată cu un sistem de transmisie și cu frâne Power Disc care proveneau de la Sachs, fiind oferită la acel moment pentru o sumă care depășea închipuirea multora: aproximativ 20.000 de euro. În această configurație, bicicleta cântărea 12.5 kg. Lanțul instalat pe Biria era placat cu aur de 24 de carate, motiv bun pentru excentrici să se simtă importanți. Datorită prețului exagerat de mare, doar jumătate din biciclete au fost asamblate și vândute, restul de cadre, furci și roți fiind vândute la diverse licitații.

biria

În ziua de astăzi, cei de la Biria construiesc biciclete de oraș.

 

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen + twelve =