Acum citesti
Bike Check (XII): Gerhard Dumitrescu – Ghost Lector 10UC

Astăzi admirăm bicicleta lui Gerhard Dumitrescu în fotografii, iar pentru explicații suplimentare despre echipare de top, o să-i dăm lui cuvântul:

Anul acesta, datorita celor de la SportGuru, bicicleta cu care o sa particip la concursuri este un Ghost Lector 10UC, echipata cu linie shimano XTR Di2. Este o bicicleta la care am visat mult timp si pe care anul acesta am placerea sa ma dau.

Sa începem cu cea mai importantă parte a bicicletei. Cadrul este modelul de top fabricat de cei de la Ghost, modelul Lector, un cadru de carbon, ultralight, rigid si versatil.

Bicicleta vine echipata stock cu o pereche de roti cu butuci Tune King si Kong cu boost (cel de fata fiind special pentru furca), cu caseta shimano XTR 11-40T si cu niste cercuri, tot Tune, din aluminiu, asimetrice.

Alaturi de cadru si de roti, iese in evidenta furca upside-down de 100mm construita de RockShox, modelul RS1, ce se blochează hidraulic acționând pop-lock-ul de pe ghidonul RaceFace Next (740mm) de carbon.

Trecand acum la transmisie, bicicleta este echipata full cu o linie XTR 2×11 Di2, pe care in functie de competitie si de traseu o sa o transform intr-o linie 1×11.
Franele sunt modelul XTR de la shimano care in momentul de față au placute pe rasina.
Tija de sa este una de carbon de la Ghost, iar saua este un SDG Circuit.

Bicicleta vine „incaltata” cu un Schwalbe Rocket Ron pe fata si un Schwalbe Thunder Burt pe spate, ambele Evo Liteskin, aceasta fiind alternativa pentru teren uscat, iar in caz noroi modelul MudKing de 1.8 de la Continental este alegerea perfecta.

Bicicleta se prezintă din fabrica cu o greutate putin sub 10kg, insa se poate ajunge usor la o greutate mai mica cu upgrade-uri normale (tubeless, conversie 1×11).

Cam aceasta este bicicleta mea de anul acesta cu care sunt foarte nerabdator sa ies la ture si sa particip la concursuri!

Vezi Comentarii (3)
  • Nu înțeleg la ce ar folosi o conversie de la 2×11 la 1×11 în afară de câștigul câtorva grame.

    Cred că lățimea de la anvelopele MudKing e incorectă, am dubii că merge cineva cu 1.8″ pe noroi.

  • Amatori, disperati cu gramele… :)))))
    Anvelopa de 1.8 eu nu prea am vazut la mtb, doar 2.0. Si ma indoiesc ca, cadrul suporta 2.8, ii doar un XC, nici macar full suspension. Oricum o dai, arata bine si ii echipata fain. Cu Tubeless sunt de acord, dar 1×11 ii pentru papagali. 🙂 Daca Sram a facut un rahat, acum toata lumea, hai in horaaa! 🙂 Still 3×10 user and happy with that! <3

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × 5 =