Acum citesti
Retro Bike – Brodie Sovereign din 1990

1990 poate nu este chiar atât de „retro” însă Brodie este o companie cu o istorie ce începe din 1986. Firma era mica însă alcătuită din oameni cu adevărat pasionaţi de ciclism. Paul Brodie este unul din fondatori, ciclist veteran care pe măsură ce compania se dezvolta trebuia să se ocupe din ce în ce mai mult de treburile administrative şi din ce în ce mai puţin de pasiunea sa sudura TIG. Însă pasiunea nu avea nicio şansă să dispară întrucât primul cadru l-a făcut încă de la vârsta de 13 ani.

Brodie Sovereign este una din vedetele anilor ’90. Bicicleta este fabricată manual din tuburi TANGE Logic şi ţevi Concept. Cadrul dispune de sudură TIG şi vine dotat cu furcă GATORBLADE, pipă Boride construită manual, frâne Brodie Brake Booster, coarne Brodie Love-Handles, tijă de şa Interloc, roţi construite manual şi componente Shimano XT.

Brodie Sovereign 1990

Bicicleta a fost gândită să dispună de confortul oferit de ţevile din titan, dar la preţul unui cadru din oţel fiind marketată la vremea respectivă drept bicicleta perfectă pentru ciclistul profesionist care doreşte control.

În 1990 Brodie Sovereign costa 1.400 dolari Canadieni cadrul fiind disponibil în dimensiunile de 16, 18, 19 şi 20,5 inch. Dacă doreai doar un frameset, puteai cumpăra cadrul şi furca la preţul de 870 $. Bicicleta era disponibilă în nu mai puţin de 27 variante de culori. Mai mult puteai comanda şi ceva personalizat, o nouă culoare, achitând un preţ suplimentar de doar 20$. Bicicleta dispunea evident de o geometrie standard gândită de Paul Brodie însă puteai comanda inclusiv propria ta geometrie şi unghiuri personalizate achitând un cost suplimentar de 150$.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twelve + sixteen =