Acum citesti
Retro bike – Eddy Merckx din 1980

S.A. Cycles Eddy Merckx Rijwielen N.V., mult mai cunoscută drept Eddy Merckx, este o marcă belgiană de biciclete de top, companie fondată în 1980 de ciclistul profesionist Eddy Merckx. Marca în sine este considerată a fi cea mai prestigioasă din lume.

Eddy Merckx, care la rândul său este considerat a fi cel mai mare ciclist al tuturor timpurilor, şi-a lansat compania pe data de 28 martie 1980. Merckx s-a retras din viaţa de ciclist profesionist cu 2 ani înainte de lansarea companiei. Fabricarea celor mai bune biciclete din lume a devenit astfel următorul său ţel.

Eddy Merckx retro bike

Numele Eddy Merckx a devenit repede sinonim cu cele mai bune biciclete din lume, o moştenire care este valabilă şi astăzi. Merckx a fost dintotdeauna obsedat să concureze pe cele mai bune biciclete posibile. Pe vremea când era ciclist profesionist era cunoscut pentru faptul că se oprea în timpul curselor pentru a-şi regla înălţimea şeii chiar şi de mai multe ori în timpul curselor faimoase precum Paris-Roubaix sau Campionatele Mondiale pentru a se asigura că va performa la cel mai înalt posibil nivel. Şi, chiar dacă alte mărci celebre ale vremii precum Masi, Colnago şi De Rosa construiau biciclete pentru el şi echipa sa acestea deja începuseră să poarte numele lui datorită implicării sale în designul bicicletelor.

Astăzi bicicletele Eddy Merckx sunt la fel de perfecte, performante, exotice şi prestigioase ca în prima zi.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twelve − 9 =