Acum citesti
Biciclete Retro

Biciclete Retro

biciclete_retroTendintele din ultima perioada arata o crestere a segmentului de biciclete retro, ceea ce nu poate decat sa ne bucure pe multi dintre noi. Acestea vin ca o completare a unora dintre noi, ba chiar parte integranta a stilului de viata, vestimentar si chiar a atitudinii.


Biciclete retro, fabricate in zilele noastre, imprumuta foarte multe elemente de la bicicletele anilor 60, 70 si 80, fiind vorba insa doar de design : componentele ce le alcatuiesc sunt cat se poate de moderne si in unele cazuri chiar performante. Vorbim aici de sistemele de frana, de roti, de angrenaj si altele. Completarea imaginii retro este realizata si de alte elemente de stil precum cauciucurile albe sau folosirea unei sei de piele in echiparea bicicletei respective.


Am facut o analiza a ofertei producatorilor de biciclete pe acest segment si am fost placut surprinsi sa aflam ca oferta este bogata, ba chiar in crestere. Mai mult de atat, producatori consacrati precum Schwinn sau Cannondale sunt in topul celor care ofera astfel de biciclete. Cu aceasta ocazie, au luat nastere si producatori specializati doar in biciclete vintage sau oldschool.


Oferta este larga : include biciclete de oras specifice anilor 60, cruisere specifice anilor 70 in Statele Unite, replici fidele ale bmx-urilor comercializate in anii 80 si 90. Exista, deci, un model care s-ar potrivi fiecaruia dintre noi. Majoritatea bicicletelor vintage sunt gandite doar pentru oras. Sunt si exceptii de cazuri, in care producatorii isi echipeaza un model vintage cu o furca cu suspensie, dar aceasta este deasemenea limitata pentru zonele citadine, in niciun caz nu poate fi folosita pentru munte. Dupa cum bine se stie, bicicletele de oras nu sunt printre cele mai usoare, la urma urmei nefiind necesar sa furnizeze niciun fel de performante, deoarece sunt gandite sa functioneze pe asfalt. Astfel, din punct de vedere al greutatii te poti astepta la valori cuprinse intre 14 si 20 de kg, in functie de model. Suficient de usoara insa incat s-o poti urca in lift.


Poti sa-ti achizitionezi biciclete retro de la urmatorii producatori. Am inclus in descriere si un link catre site-ul unde gasesti respectivele biciclete alaturi de pretul de achizitie. Toate modelele se pot comanda online, de pe pagina producatorului sau de pe paginile distribuitorilor.


electra_townieElectra Bike


Unul dintre producatorii specializati in biciclete retro sau vintage care ofera o gama extrem de la larga de produse : de la biciclete de oras, de lifestyle, pentru femei si deasemenea si pentru copii. Bicicletele construite de Electra Bike sunt individualiste si calitative, din punct de vedere tehnologic avansate si potrivite oricaror activitati urbane.


Am luat ca exemplu bicicleta electra Townie, ce beneficiaza de un cadru rezistent de aluminiu 6061 si este echipata cu componente Shimano. Acestea le regasim la angrenaj, schimbator, pinioane si roti. Anvelopele vintage sunt oferite in culoare alba si sunt furnizate de catre Schwalbe.


La acest model, culorile se imbina armonios rezultand un produs final reusit, atractiv din punct de vedere al aspectului si de incredere in ceea ce priveste componentele.
Dupa aceeasi teorie se muleaza toata gama de bicicletele produsa de Electra Bike.


Preturi :  de la 400 de euro
Website : Electra Bike


raleigh_retroglideRaleigh


Un alt producator de talie mondiala este Raleigh, un producator american cu o vasta experienta in domeniul bicicletelor. Modelele retro si vintage sunt doar o parte din oferta larga a Raleigh si sunt construite conform standardelor de calitate ale zilelor noastre.


Modelul cel mai popular al acestui producator este Retroglide 1, oferit intr-o combinatie de culori foarte atragatoare. Majoritatea gamei de piese este produsa inhouse, deci poarta eticheta Raleigh. Cadrul bicicletei este construit integral din aluminiu si contribuie la scaderea greutatii totale a acestui model.


Pe langa toate aceste calitati, bicicletele Raleigh sunt oferite si la preturi cat se poate de acceptabile.


Preturi : de la 280 $
Website : Raleigh USA


stingrayredBanana Seat 20′


Un model despre care nu am gasit prea multe informatii, desi am cautat intens, este oferit de Banana Bikes. Un producator ce nu beneficiaza de un site web propriu, ci doar vinde prin intermediul magazinelor online.


Am ales acest model deoarece este unul cat se poate de reprezentativ pentru anii 80, fiind o alternativa excelenta pentru cei care-si doresc un Pegas Carpati (modelul cu saua lunga – in engleza denumit banana seat). Beneficiaza de roti de 20 de inci, cadru de otel si de un look cat se poate de vintage.


Pretul este deasemenea excelent, costul de 140 de $ fiind o afacere buna pentru acest model.


Preturi : 140 $
Website (magazin virtual) : Just Bicycles


schwinn_classic_seven_delouxeSchwinn


Producatorul american Schwinn este foarte cunoscut printre iubitorii de biciclete pentru calitatea excelenta a bicicletelor pentru munte, cross country si sosea. Ce cunosc mai putin bikerii este faptul ca Schwinn produce si biciclete vintage. Iar dupa parerea noastra, le produce pe cele mai atractive din punct de vedere al aspectului.


Din aceste considerente am ales si modelul Schwinn classic seven deluxe, un model ce aminteste de designul nebun al anilor 50, fiind replica unei biciclete scoasa pe piata chiar de catre Schwinn in anul 1955, sub denumirea de Schwinn Cantilever. Componentele ce echipeaza bicicleta sunt calitative, majoritatea oferite de Shimano.


Insa la acest model, accentul se pune pe detaliile coloristice si a componentelor vintage precum : aripile de ploaie, farul, ghidonul si rotile. O alegere excelenta pentru cei care-si doresc cu adevarat o bicicleta vintage. Pretul nu este nici el foarte mare, pentru acest model 700 de $ fiind o afacere buna.


Preturi : de la 700 $
Website : Schwinn USA


rustyspokesRustySpokes


Un producator american, ce ofera pentru bicicletele sale din gama Softcruise(tm) suspensie spate. Intr-adevar, o raritate in segmentul bicicletelor retro, acestea beneficiaza de roti normale de 26′ iar in functie de dorinta clientului de la una pina la sapte viteze. Versiunea cu sapte viteze este si cea mai scumpa.


Bicicleta nu este printre cele mai usoare, cantareste aproximativ 19 kg si are un pret de pornire destul de atractiv de 380 $. Acest producator are in gama mai multe modele, printre care unele dedicate in exclusivitate femeilor. Merita aruncat un ochi pe site-ul acestuia, care este si magazin online in acelasi timp.


Preturi : de la 380 $
Website : RustySpokes


dannebrog_1Velobris


Producatorul german Velobris, se lauda in general cu designul bicicletelor sale „made in denmark”. Danezii sunt cunoscuti pentru atentia deosebita pe care o acorda produselor, de aceea partea de design este asigurata de o divizie cu sediul in Copenhaga. Gama de biciclete este una clasica ce imita perfect modelele anilor 40-50.


Detalii precum cosuletul impletit de pe ghidon sau aparatorile de ploaie cu un design deosebit, completeaza imaginea marcii ce se lauda cu o calitate excelenta a produselor sale. Am ales bicicleta Dannebrog, tocmai datorita faptului ca emana foarte mult lifestyle. Este o bicicleta conceputa pentru femei de culoare rosie cu cauciucuri albe si cu cos de cumparaturi atasat.


Detine si accesorii utile precum far si stop actionat pe dinam si este echipata cu componente decente. Bicicleta cantareste aproximativ 17 kg, o valoare buna pentru acest segment de biciclete.


Preturi : contacteaza producatorul pe siteul web
Website : Velobris


pk-ripper-looptail-matte-gray_122SE Bikes


Producatorul american SE Bikes este printre singurii care ofera BMX-uri old school in vremurile noastre. Majoritatea modelelor retro se inspira din bicicletele chinezesti oferite prin anii 90 chiar si in Romania. Acestea beneficiaza de detalii specifice acelor ani, precum partile din material plastic cu arici care imbraca cadrul sau ghidonul pe zonele de imbinari.


Cu designul s-a mers si mai departe, utilizandu-se cauciucuri rosii sau galbene, in functie de model. Oferta este variata si poate fi consultata direct pe site-ul producatorului, aceasta avand numeroase versiuni de culoare si optiuni.


Daca-ti doresti un BMX oldschool, identic cu cel pe care-l conduceai acum 20 de ani, aceasta este alegerea perfecta.


Preturi : de la 800 $
Website : SE Bikes


district_vintagegrayTrek


Producatorul american de biciclete TREK, vine cu o oferta mai putin obisnuita in aceasta gama de biciclete : un model retro-modern, care se remarca prin aspectul sau coloristic, prin forma dar mai ales prin transmisie : acesta este si punctul forte al bicicletei, un sistem de transmisie prin curea si nu prin lant ca la bicicletele clasice.


Modelul se numeste Trek District si beneficiaza de o curea de distributie realizata din carbon si alte elemente ce nu-i permit sa se intinda cand se afla in sarcina. Desi producatorul anunta ca aceasta nu este o bicicleta retro, ci un model progresiv, de viitor, culorile alaturi de simplitatea constructiei ii dau o nota vintage.


Pretul nu este nici el foarte mare, fiind un pic mai scumpa decat bmx-ul de la SE BIKES.


Preturi : de la 900 $
Website : TREK


Vezi Comentarii (4)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen − six =