Acum citesti
Biciclete BMW in 2011

Am vizitat de curand muzeul BMW, in vecinatatea acestuia gasindu-se un showroom in care sunt expuse atat modelele noi de automobile, cat si accesoriile. Iar la accesorii se incadreaza si bicicletele.


Ce aduce nou BMW pentru 2011 in segmentul bicicletelor? In mare parte, gama ramane neschimbata, exceptand actualizarile de componente 2011. In gama de biciclete BMW predomina cruiserele (de la „cruising”), adica o „specie” de mountainbike adaptata pentru sosea (anevlope slick, tija de ghidon reglabila, gama de componente Alivio) oferita pentru 869 euro.


Pentru munte nu regasim decat un singur model, dedicat indeosebi Cross Country-ului dar dar si All Mountain-ului. Desi componentele modelului BMW Mountain Bike Cross Country (da, chiar asa se numeste) nu stralucesc, pretul de achizitionare al acestuia este de 2.999 euro. Sa nu uitam insa de prezenta siglei BMW pe lateralele bicicletei! BMW a avut in gama de biciclete si un model de enduro, dar se pare ca pentru 2011 acesta nu mai este disponibil.


BMW ofera si biciclete pentru Touring, echipate cu componente utile prin oras dar si la drumuri lungi (aripi impotriva ploii, portbagaj, tija de ghidon reglabila, sistem de iluminare) si pot fi achizitionate pentru o suma ceva mai mica : 1.299 euro. Copiii se pot bucura si ei de bicicletele BMW, producatorul german avand in gama mai multe astfel de modele, cu preturi incepand de la 259 de euro.


Exista totusi un model in gama de biciclete BMW care a facut valuri, in special in randul amatorilor : bicicleta BMW M, varful de gama. Este una dintre cele mai dotate modele, icercand sa imbine imaginea cu tehnologia. Totusi la capitolul echipare, intalnim o linie de componente SLX si o furca Manitou Match cu o cursa de (doar) 80 mm. Bicicleta cantareste 12.9 kg iar pretul este pe masura brand-ului si nu a echiparii.


In continuare bicicletele BMW raman un gadget pentru cei care pot sa si-l permita. Comparate cu biciclete performante, de la Cannondale, Specialized sau Giant, cele de la BMW raman in continuare foarte sus plasate din punct de vedere al preturilor raportate la echipare.



Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × five =