Fotbal cu bicicleta, o disciplină mai puţin cunoscută

1

Există o multitudine de sporturi legate de bicicletă, downhill-ul, cursele de şosea, trialul, aşa că nu ar trebui să fim surprinşi atunci când aflăm despre un sport nou care implică pedalarea pe bicicletă. De bike polo ştim, dar ce spuneţi de Cycle ball?

Cycle ball nu este deloc un sport nou sau o “ciudăţenie”. Apărut acum peste 120 ani, mai exact în 1893, sportul a fost inventat de un german pe nume Nicholas Edward Kaufmann cel mai popular fiind în ţări ca Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Franţa, Germania, Japonia, Rusia şi Elveţia. Şi, deşi mai puţin cunoscut ca sport, are totuşi propriul Campionat Mondial, primul fiind desfăşurat în 1929.

cycle ball 3

Sportul implică 3 componente: un biciclist, o bicicleta si o minge. Dacă despre biciclist şi minge ştim suficient, bicicleta este ea însăşi o curiozitate, poate nu pentru partea mecanică – bicicletele sunt single speed fixe şi fără frâne, totuşi geometria şi aspectul sunt cel puţin interesante.

cycle ball 2

În mare Cycle ball-ul este foarte asemănător cu fotbalul. Două echipe joacă una împotriva celeilalte pentru puncte prin înscrierea de goluri în poarta adversă însă doar cu ajutorul roţilor bicicletei. Exista trei feluri de jocuri Cycle ball: cu echipe de 2, 5 sau 6 jucători, cel mai popular fiind cel cu echipe de cate 2.

cycle ball 1 cycle ball 4

Dacă la noi Bike polo a început să iasă la suprafaţă aşteptăm să vedem cât va dura până când vom vedea şi în România primul meci de Cycle ball.

[youtube id=”FCe2-QrCeOs” width=”600″ height=”350″]

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentTraseu – Turul Iezerului
Articolul următorNINER RIP 9 RDO este relansat cu cadru din carbon
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

13 + eleven =