Acum citesti
5 accesorii utile pe bicicletă

Chiar dacă ne place ciclismul, doar o bicicletă și echipamentul de pe noi nu sunt suficiente pentru a ne asigura că vom avea o tură perfectă. Există și câteva accesorii care chiar dacă nu sunt mereu utile, pot să facă diferența într-o zi cu ghinion între o tură reușită și una ratată!


  1. Kit-ul de reparație a penei

De departe cel mai întâlnit incident pe bicicletă este pana de cauciuc. Cu toate că ne imobilizează, dacă avem la noi toate accesoriile de bicicletă necesare, cu un pic de antrenament și îndemânare, în câteva minute putem fi gata de plecare. Kit-ul trebuie să conțină minim o cameră de rezervă și o pompă, dar mai poate include și un set de petice cu lipici în cazul în care facem o a doua pană sau perforăm și camera de rezervă. De asemenea, dacă știm că avem anvelope mai nărăvașe, un set de leviere ne ajută să le demontăm mai ușor de pe roată.

2.Trusa de scule

Chiar dacă se întâmplă destul de rar, pe bicicletă pot să apară și alte incidente tehnice în afară de pene. Unul foare des întâlnit este slăbirea unui șurub, cum ar fi cel ce fixează șaua sau tija de șa. De asemenea, lanțul se întâmplă să mai cedeze. O trusă de scule compactă ne va ajuta să rezolvăm repede un astfel de incident sau să facem mici reglaje. Trusa, de obicei sub formă de briceag, conține principalele chei inbus, o cheie torx, șurubelniță cruce și dreaptă și de preferat și o cheie de lanț. Dacă se rupe lanțul, ne ajută enorm să avem în trusă o za de reparație rapidă.

3. Foița de ploaie și vânt

Vremea e instabilă, mai ales la munte. Cu bicicleta nu suntem protejați de intemperii. Indiferent de condițiile meteo de la plecare, este bine să luăm cu noi o mică foiță ce ne poate proteja de vânt și de o ploaie ușoară. Există modele care se strâng și se fac mici, ocupând doar o jumătate din buzunarul tricoului sau un loc nesemnificativ din rucsac.

4. Set compact de lumini

Bicicleta e un sport care ne face să uităm de noi pedalând în neștire pe drumuri și poteci nesfârșite. Chiar dacă nu ne propunem asta, se întâmplă uneori să ne prindă noaptea, fie pentru că avem un incident, fie pur și simplu pentru că vrem să mai pedalăm puțin. Din acest motiv este bine să avem pe bicicletă un set de lumini mici, minimaliste dar eficiente, care să ne ajute să ajungem în siguranță acasă, chiar dacă ne prinde întunericul!

5. Ciclocomputer, de preferat cu GPS

Deși putem pedala liniștit și fără un ciclocomputer, e util să știm cu ce viteză mergem, câți km am făcut și chiar și să vedem ora exactă din mers fără să ne uităm la ceas. Toate acestea le poate face orice computer simplu, dar dacă alegem să investim într-unul mai complex avem parte de informații și mai interesante: puls, cadență, altitudine… Cele dotate cu senzor GPS vor și înregistra tura și o vor transmite direct pe internet, unde nu doar că o putem regsi dar poate fi vizualizată în timp real de cineva apropiat, care va fi anunțat în cazul unui accident nefericit! În plus, computerele cele mai performante pot să ne găsească de exemplu cea mai apropiată terasă cu bere rece (fără alcool, normal) și să ne ghideze pas cu pas până acolo! Ce vremuri trăim!

Tu ce alte accesorii iei cu tine mereu pe bicicletă? Spune-ne în zona de comentarii!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten + 6 =