Acum citesti
Amortizorul

Amortizorul

ce_este_amortizorul_spateAmortizorul poate fi gasit pe bicicletele full-suspension, adica acele modele care beneficiaza de articulatie pentru partea din spate a bicicletei.


Acesta ajuta la amortizarea socurilor pe care le primeste roata de spate a bicicletei si este uzitat pentru urmatoarele probe de mountain biking : downhill, cross country, slope style si all mountain.

La fel ca si furcile si amortizoarele cunosc mai multe tipuri, in cazul carora difera cursa, greutatea sau scopul utilizarii. Ultima tehnologie a adus cu sine si amortizoarele auto-reglabile : astfel, cursa acestuia se modifica in timp real, in functie de pozitia bicicletei. Daca bicicleta se afla in urcare, acesta isi micsoreaza cursa sau devine mai rigid, astfel incat sa faciliteze pedalatul fara sa creeze balans. In coborare, acesta revine la cursa initiala.

Amortizoarele, ca si furcile beneficiaza de curse diferite de absortie a socurilor in functie de disciplina. Distingem aici alte tipuri : cu arc sau cu camera de compresie, acestea din urma fiind si cele mai evoluate din punct de vedere tehnologic.

In fotografia alaturata se poate vedea sectiunea unui amortizor spate pentru biciclete de downhill.


Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × two =