Acum citesti
Triada MTB Păltiniș 2019 la final

A 2-etapă a Triadei MTB 2019 s-a desfășurat în weekend la Păltiniș/Sibiu reunind aproape 300 de pasionați ai ciclismului montan. Evenimentul este unul deja consacrat în calendarul intern și face pași importanți spre recunoașterea internațională.

În ziua de sâmbătă au fost programate competițiile de XCO (proba olimpică de mountain bike), concursurile fiind etapă a Cupei Naționale a României de XCO. Primii care au luat startul au fost copiii între 11 și 14 ani, au urmat amatorii și sportivii master iar începând cu ora 15 au concurat riderii categoriei Elite.

La Elite a câștigat francezul Andre Galis Thibaut urmat fiind de Bogdan Duca (CarCover Veloteca Racing Team) și Ede Molnar (Dinamo BikeXpert Racing Team). Deși se anunța un duel interesant între Thibaut și Molnar, cei doi intrând împreună în ultimul tur, românul a făcut o pană fiind nevoit să se mulțumească doar cu locul 3. La feminin a câștigat Suzanne Hilbert (NoMad Merida CST). Competiția Elite a fost parte a calendarului internațional UCI în acest an, primii 10 sportivi acumulând puncte în clasamentul UCI.
Rezultatele complete pot fi vizualizate aici.

Deși duminică la startul celei de-a 12-a ediții a Geiger MTB Challenge s-au aliniat mai mult de 200 de concurenți doar 56 au avut curajul să dea piept cu traseul de maraton, probabil cel mai greu traseu din România și printre cele mai dificile din lume la această disciplină. Doar 42 au reușit să și termine concursul. Au fost 8 abandonuri și 5 concurenți care nu s-au încadrat în timpii limită din anumite puncte ale traseului, dar din fericire nu au fost accidente grave.

Munții i-au întâmpinat pe concurenți cu o vreme excelentă de la start până la finish. Traseul din acest an a fost în mare parte similar cu cel din 2018 ajungând până sub vârful Cindrel la peste 2.000m altitudine. Urcări interminabile care au însumat peste 3.000 de metrii, coborâri lungi și foarte tehnice, bolovani, rădăcini, râuri, toate aceste ingrediente au făcut parte din meniul servit de concurenți. La final, deși foarte obosiți, toți au catalogat traseul drept cel mai greu dar și cel mai frumos din România.

Ungurul Marton Blaszo (CarCover Veloteca Racing Team) a teminat primul la maraton cu un timp de 4 ore 56 de minute, urmat de câștigătorul de anul trecut, Bogdan Duca (CarCover Veloteca Racing Team). Roberto Burța (Scott Faresin Team) a avut o revenire incredibilă terminând pe locul 3 după ce la jumătatea traseului se zbătea undeva pe locul 7-8.

Deși traseul este unul extrem de dur au fost și 4 fete care au reuși să-l termine și care trebuie neapărat menționate aici. Suzanne Hilbert (NoMad Merida CST) a fost prima, urmată de Manuela Mureșan, Salome Bondor (NoMad Merida CST) și Alexandra Vulpe (Evergreen Biking Team).

Pe traseul scurt, cel de 41 de kilometrii, cei mai rapizi au fost 2 sportivi de la categoria Juniori care au o evolutie foarte bună în ultima vreme. Primul a fost Rareș Alecu (NoMad Merida CST) urmat de Răzvan Grec (Măgur Cisnădie).

Clasamentele complete ale zilei de duminică pot fi găsite aici.

Triada MTB Păltiniș este cofinanțătă de Consiliul Județen Sibiu și organizată de Scott Faresin Team, sub egida Federației Române de Ciclism. Sponsorii evenimentului: de ZuzuFit, TIEMME, FARESIN, URGO, SCOTT, GEIGER, OPTcycling, MAPEI, BOSCH, SANTAL, POWER BAR, POLAR, AVstore.ro, SHIMANO, KENDA, ACTION SPORT.

Arena Platoș Păltiniș a fost și în acest an gazda zonei de start/sosire și a tuturor activităților din jurul acesteia.

O parte din trasee au fost alese și pregătite în colaborare cu Direcția Silvică Sibiu.

Parteneri media: TVR, Tribuna, Sibiu 100%, bikeFM, ciclism.ro, freerider.ro, dirtbike.ro.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

15 − ten =