Acum citesti
Mamut Bike Race 2019, ediția a V-a

De curând au început înscrierile la Mamut Bike Race, ediția a V-a. Competiția, organizată de Asociația Bicheru Cycling, va avea loc pe 14 septembrie 2019 în Alba Iulia.

De la organizator:

“Competiția este de tipul mountain-bike cross-country (XC), destinată atât sportivilor amatori (începători, intermediari și avansați), dar și sportivilor legitimați la cluburi sportive. Pentru cei care nu sunt familiari cu evenimentul, le reamintim că Mamut Bike Race este o competiție outdoor desfășurată în mare parte prin pădurea din apropierea municipiului Alba Iulia. Traseele vor include zone de asfalt (pista de biciclete de pe „Transalpina de Mamut”), pământ, pietriș, bolovăniș și iarbă (drumuri forestiere și poteci turistice). ”

Înscrierea se face completând formularul de pe pagina evenimentului.

Înscrierile online sunt deschise până miercuri, 11 septembrie, ulterior acestei date înscrierile putând fi făcute doar la locul de desfășurare a evenimentului.

Detalii suplimentare se regăsesc pe pagina de Facebook dedicată evenimentului

Pe lângă oportunitatea de a face mișcare în natură, competiția este o ocazie ideală de a cunoaște Alba Iulia și împrejurimile sale. Parcurgând oricare dintre cele două trasee, participanții vor ajunge în zone de belvedere asupra orașului, culminând cu Vârful Mamut (altitudine 765m), care oferă o excelentă panoramă înspre Pietrele Ampoiței și Piatra Craivii. Cele două trasee ajung pe Dealul Stânii (altitudine 920m), de pe vârful căruia, în zilele senine de toamnă se deschid privirii perspective de neuitat înspre Valea Mureșului și Carpații Meridionali.

Desfășurarea evenimentului are loc cu plecare de la baza de agrement din zona Mamut. Vor exista două trasee, unul de dificultate medie, iar altul de dificultate sporită. Primul și cel mai popular pentru participanți este MBR Race – traseu SCURT, accesibil sportivilor de nivel intermediar și celor începători cu o condiție fizică bună. Traseul are o lungime de aproximativ 35km și o diferență de nivel pozitivă de cca.1300m.   Cel de al doilea traseu este MBR Maraton – traseu LUNG, accesibil sportivilor avansați, cu o lungime de aproximativ 60km și o diferență de nivel pozitivă de cca. 2000m, considerat de dificultate sporită. Traseele vor rămâne, în cea mai mare parte, similare cu cele din anii anteriori.

Cei care vin la competiție din afara orașului pot opta pentru un sejur mai lung la Alba Iulia, profitând de tarifele preferențiale oferite de hotelurile partenere: Hotel Transilvania și Hotel Astoria.  Vor avea astfel ocazia să descopere mai mult din ceea ce zona are de oferit.

Organizatorul evenimentului este Asociația Bicheru Cycling, în colaborare cu Primăria Municipiului Alba Iulia. Lista sponsorilor și partenerilor este afișată pe site-ul evenimentului, fiind deschisă pentru companiile sau firmele care doresc să susțină acest eveniment sau alte proiecte viitoare „Bicheru Cycling”, precum și pentru instituțiile media interesate să ajute în promovarea acestora.

Pedalează împreună cu noi în Cealaltă Capitală, Alba Iulia!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

6 − five =