Acum citesti
Conferinţa Eurovelo 2016 va avea loc în România

Dovadă a faptului că în România lucrurile ce ţin de bicicletă merg spre bine, încet, dar sigur, anul acesta conferinţa Eurovelo va loc destul de aproape de începutul sezonului de pedalat. Pe 22 februarie, la Sinaia, va avea loc CONFERINŢA NAŢIONALĂ ”EUROVELO ÎN ROMÂNIA” 2016, organizată de Asociaţia Adevăraţii Veloprieteni, Outhentic Cycling Romania şi Clubul de Cicloturism Napoca sub egida Federaţiei Bicicliştilor din România cu sprijinul Danube Competence Center şi al Primăriei oraşului Sinaia.

conferinta nationala eurovelo sinaia 2016

La conferinţă se vor aborda mai multe subiecte legate de implementarea în România a REŢELEI EUROPENE DE TRASEE CICLOTURISTICE DE LUNG PARCURS „EUROVELO” în principal crearea Centrului Naţional de Coordonare EuroVelo în România şi secundar subiecte precum marcarea de trasee de cicloturism şi stadiul proiectelor legislative, structura propusă de reţea naţională de trasee cicloturistice marcate, integrarea în reţeaua europeană EuroVelo în lumina evoluţiilor din ultimii ani, deschidere de noi puncte de trecere a frontierei, modernizări de drumuri, luarea bicicletelor în trenuri etc.

Vor participa asociaţii de profil membre ale Federaţiei Bicicliştilor din România (FBR) şi ale reţelei ProVelo, reprezentanţi ai unor operatori economici de profil, ai unor autorităţi publice locale şi centrale şi ai presei, participarea fiind în principiu deschisă tuturor entităţilor doritoare.

Conferinţa se desfăşoară pe linia manifestărilor similare organizate periodic la nivel naţional pe teme de cicloturism în ultimii 20 de ani prin seria de conferinţe PRO VELO şi prin alte workshopuri şi reuniuni, cea precedentă pe teme EuroVelo în România fiind organizată în noiembrie 2014 la Braşov.

Conferinţa este precedată, în 21 februarie, de sesiunea ordinară anuală a FEDERAŢIEI BICICLIŞTILOR DIN ROMÂNIA şi de sesiuni de consultări pe teme de interes comun pentru promovarea utilizării bicicletei ca mijloc de transport cu rol utilitar şi recreativ.

Freerider va fi prezentă la conferinţă pentru a afla şi da mai departe ultimele noutăţi care se pregătesc pentru România în materie de cicloturism.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

15 + twelve =