Acum citesti
Turul Ținutului Secuiesc 2013: Prezentarea echipelor

Ciclismul revine în estul Transilvaniei începând de mâine, când se va da startul primei etape a Turului Ținutului Secuiesc. Ajunsă la cea de-a 7-a ediție, competiția a avut parte în această seară de deschiderea festivă, prin prezentarea echipelor ce a avut loc în Piața Libertății din Miercurea Ciuc.

turul_secuiesc_2013

Mâine se vor alinia la linia de start 88 de rutieri aparținând celor 13 echipe participante. În competiție s-au înscris formațiile ISD-Lampre și Kolss Cycling Team (Ucraina), Wallonie-Bruxelles (Belgia), Tușnad Cycling Team și Bellotto Cycling Team (România), Brisasport (Turcia), Utensilnord (Ungaria), CMI Greenover (SUA), North East England Velo 29 (Marea Britanie) și echipele naționale ale României, Bulgariei, Serbiei și Moldovei.

Așadar, dublul câștigător al Turului, Vitaly Popkov (ISD-Lampre) va fi prezent să își apere titlul, dar va avea parte de o concurență pe cinste. Dintre principalii adversari îi putem aminti pe Vitaly Buts (Kolss Cycling Team), câștigătorul din acest an al Turului României, Ivan Stevic (Tușnad), câștigătorul Turului Serbiei din acest an, sau pe Andrei Nechita (România), revenit după accidentarea din luna iulie.

Totuși, emoțiile organizatorilor nu s-au rezumat numai la a le asigura participanților condiții optime de cursă. Avizele necesare din partea Poliției Rutiere pentru ca plutonul să poată rula pe drumurile europene au fost primite doar astăzi, deși certitudinea că întrecerea se va desfășura exista de la începutul anului. De fapt, aceste aprobări au stat și la baza modificării parțiale a traseului primei etape, care a fost prelungit cu 15,8 kilometri și care va urma ruta Miercurea Ciuc – Tușnad – Sfântu Gheorghe– Reci – Covasna– Zăbala–Catalina – Târgu Secuiesc – Pasul Nyerges – Cozmeni –Miercurea Ciuc. Prin urmare, etapa de mâine va măsura 184,8 kilometri și va cuprinde 3 sprinturi intermediare și o cățărare.

Traian Goga, redactor FreeRider.ro
Miercurea Ciuc, Harghita

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seven − six =