Acum citesti
Turul Sibiului 2013: Stefan Schumacher zdrobește concurența la contratimp

Ultima zi din Turul Sibiului 2013 este și cea mai încărcată, cu două etape programate. Prima, cea de contratimp, tocmai s-a încheiat, victoria revenindu-i lui Stefan Schumacher (Christina Watches-Onfone), în urma unui parcurs complet în antiteză cu liniștea unei dimineți de duminică.

stefan_schumacher

Locul de desfășurare al cursei contra-cronometru a fost șoseaua care trece în paralel cu complexul muzeal Astra, rutierii având de străbătut respectivul drum, cu excepția părții finale care a intrat chiar pe terenul muzeului. Astfel, cei 11,4 kilometri, deși complet plați, au necesitat niște abordare tehnică în ultima secțiune.

Primul lider cu un timp net superior a fost Adrian Kurek (CCC Polsat), care a parcurs distanța în 14:27. Media orară înregistrată a cifrat 47,3 km/h, ceea ce i-a conferit poziția de lider o perioadă lungă de timp. Ucraineanul Andry Vasylyuk (Kolss), campion național în această probă, a fost cel care a urmat la conducerea cursei, după un rezultat mai bun cu 10 secunde. Pe urmă, disputa s-a purtat mai mult între ucrainieni și polonezi, lui Mateusz Taciak (CCC Polsat) lipsindu-i 2 secunde ca să îl detroneze pe Vasylyuk, în timp ce și Sergey Lagkuti (Kolss) a fost pe-aproape de primul loc, prin timpul său de 14:24.

Rutierii care soseau nu reușeau să amenințe la modul serios podiumul intermediar, asta până au urmat greii. Stefan Schumacher a rulat vijelios prin pașnica zonă a Sibiului, cu o medie orară de 48,5 km/h, stabilind ceea ce avea să devină cel mai bun timp al zilei: 14:05. Astfel, neamțul a redus cu 30” diferența față de liderul clasamentului general, Davide Rebellin (CCC Polsat), însă rămâne de văzut dacă cei 138,3 kilometri programați pentru după-masă vor fi suficienți pentru a-l detrona pe italian. Acesta și-a mărit avansul față de Matija Kvasina (Gourmetfein-Simplon), 58” despărțindu-l acum de ocupantul lcoului secund, dar și Constantino Zaballa (Christina Watches-Onfone) se află la o distanță mai mare de italian, mai precis la 1’21”.

Clasament etapă III A

Clasament general

Clasament echipe

Clasament puncte

Clasament sprinturi

Clasament U23

Clasament cățărători

Purtători tricouri distinctive

Traian Goga,
Redactor FreeRider.ro
Sibiu, România

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × two =