Acum citesti
Turul Franței 2013: Mark Cavendish sprintează spre victorie

Drumul de astăzi până la Marsilia a fost aproape cea mai lungă etapă din acest Tur al Franței, însă cei 228 de kilometri de la Cagnes-Sur-Mer până acolo nu au fost deloc plictisitori. Mark Cavendish (Omega Pharma-QuickStep) reușește să învingă în sprintul agitat de la final și obține, astfel, o bucățică de consolare pentru echipa sa, învinsă ieri la contratimp pentru mai puțin de o secundă.

turul_frantei_cavendish_2013

După cutuma curselor pe etape, un grup de protagoniști au ținut capul de afiș mare parte din cursă. Yukiya Arashiro, Kevin Reza (ambii Europcar), Alexey Lutsenko (Astana), Romain Sicard (Euskaltel), Thomas de Gendt (Vacansoleil-DCM) și Anthony Delaplace (Sojasun) se desprind de pluton încă din primii kilometri și pornesc o aventură de peste 200 de kilometri cu 4 cățărări nu tocmai dificle incluse în meniu. Avansul lor este confortabil, cu un maxim de 12 minute, și de aceea plutonul începe să calce accelerația cu 50 de kilometri înainte de final.

Deși urcările au forțat echipele de sprinteri să ruleze temperat pentru a nu-i pierde pe favoriții ultimilor 200 de metri, asta nu a fost de-ajuns ca să îi ajute pe evadați. Lutsenko nu se împacă cu ideea că va fi întrecut și pornește alături de Reza. Francezul renunță mai repede ca și kazahul, care este prins de-abia când mai rămân 4 kilometri.

De aici începe lupta pentru capul plutonului, cu Omega Pharma și Lotto în rolurile principale. Într-o veritabilă reeditare a contratimpului pe echipe de ieri, echipa belgiană caută revanșa și face luntre și punte să îl scoată pe Cavendish. O căzătură se produce în spate, dar tangența acesteia cu din vârful plutonului este zero. Peter Sagan (Cannondale Pro Cycling) sau Andre Greipel pândesc, simțind slăbiciune din partea principalului favorit, însă cărțile sunt făcute. Britanicul face ceea ce știe mai bine și obține primul succes de etapă din această ediție în urma unui sprint câștigat fără drept de apel.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × five =