Acum citesti
Călătorie între Cer şi Pământ 2014 – concursul mtb din subteran!

„Crezi că le-ai văzut pe toate? Mai gândeşte-te! Călătorie între Cer şi Pământ este singurul concurs de ciclism la care din vârful dealului ajungi în… centrul pământului!”

Aşa arăta azi ultimul post de pe wall-ul evenimentului. Şi trebuie să le dăm dreptate mai ales că ştim cum a fost la anul trecut! Călătorie între Cer şi Pământ este rodul imaginaţiei unei persoane care a reuşit să strângă în jurul ei un grup la fel de pasionat de ciclism şi evenimente inedite. Paul Drăgan, preşedintele Asociaţiei Sportive Transalpin Bike, a văzut potenţialul acestor saline administrate de Compania Naţională a Sării şi, dispunând de ambiţia necesară, s-a dus şi le-a propus o serie de concursuri de ciclism care să se desfăşoare în subteran în minele de sare SALROM.

foto-cristian-vasile-igu-ro_06

Ediţia din februarie 2013 Călătorie spre Centrul Pământului de la Slănic Prahova a fost un succes, iar ediţia din mai 2013 de la Târgu Ocna a fost la fel de reuşită. Era evident că trebuia să existe o continuitate.

Dar de ce este deosebit şi interesant acest concurs? Pentru că este singura ta şansă să pedalezi în forjă la vale pe tunelele minei Trotuş din Târgu Ocna. După ce ai ajuns în punctul cel mai de jos al traseului, -240 m, vei pedala prin salina turistică propriu-zisă unde vei fi întâmpinat de un peisaj suprarealist, dacă vei avea timp să-l admiri. Apoi faci cale întoarsă şi urci 3 km şi 240 m diferenţă de nivel. Însă înainte de a intra în mină traseul parcurge nişte depozite interesante unde cicliştii vor fi întâmpinaţi de peisaje industriale şi cât se poate de „unice”. Nu ai prea des ocazia să dai pedală prin astfel de locuri.

foto-cristian-vasile-igu-ro_02

Dar poate pe tine te pasionează totuşi să te dai pe bicicleta de munte la munte, sau măcar la deal, în aer liber. Ei bine se poate întrucât jumătate din traseul de concurs este la suprafaţă, mai exact 15 km din care în jur de 7 sunt în subteran şi restul pe dealuri, pe forestiere, poteci de iarbă şi pietriş şi o parte prin oraşul Târgu Ocna întrucât startul şi sosirea se află în Piaţa Primăriei.

foto-cristian-vasile-igu-ro_01

Concursul nu este un maraton. Evenimentul durează 120 minute, iar în acest răstimp eşti liber să parcurgi traseul de 15 km de cât mai multe ori. Cine e cel mai rapid câştigă, evident. Îţi recomandăm acest concurs aşa că nu uita să te prezinţi la start pe data de 22 iunie, duminică!

Foto: Cristian Vasile – igu.ro

Vezi Comentarii (2)
  • Buna ziua.
    Pentru a ma inscrie la acest concurs trebuie doar sa ma prezint la start sau trebuie sa urmez un formular de insriere.
    O zi buna.
    Multumesc

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

12 − five =