Acum citesti
Salzkammergut Trophy 2019 – Traseul D – All Mountain

Salzkamemrgut Trophy este cunsocut drept cel mai mare maraton mtb de-o zi din vestul Europei. Are loc în fiecare an în Austria, iar concurenții înscriși la start au multe opțiuni în ce privește alegerea distanței de concurs. Organizatorii oferă nu mai puțin de 8 trasee de lungimi și dificultăți diferite. Anul acesta concursul are loc sâmbătă 13 iulie.

foto – M. Bihounek / martinbihounek.com

Desigur, cel mai de „temut“ este traseul A care are o lungime de 210 km și 7.119 m diferență de nivel. Nici traseul B nu este cu mult mai ușor, acesta având 119 km și 3.848 m diferență de nivel. Însă celelalte distanțe sunt mai „pământene“ fiind accesibile pentru majoritatea mtb-iștolor: track C 74 km / 2.446 m; track D 55 km / 1.820 m; track E 53,5 km / 1.543 m; track F 37,9 km / 1.114 m; track G 22,1 km / 688 m. De asemenea mai este și traseul CX special gândit pentru ciclocros sau gravel bike. Acesta are o lungime de 63 km cu 2.076 m diferență de nivel.

Însă dintre acestea se remarcă opțiunea D catalogat drept traseul „All mountain“. Am luat legătura cu organizatorii pentru a afla mai multe detalii despre acest traseu. Voiam să știm care este profilul și cu ce bicicletă este recomandat să participi la D. Pentru acest traseu locurile sunt limitate la 400 concurenți. Track-ul GPS îl poți downloada de aici.

foto – Marc Schwarz / marcschwarz.at

Dacă ne uităm strict la cifre și anume lungime de 55 km și diferență de nivel de 1.820 m, putem spune că track D este un traseu tipic de maraton xcm. Mai mult, traseul nu pornește în coborâre, ca un traseul tipic de all mountain sau trail ci urcă și coboară și acesta la fel ca unul de maraton mtb.

Însă organizatorul ne-a spus că de deaprte, cel mai tehnic traseu este D-ul. Elementele specifice care definesc traseul D sunt cele trei coborâri tehnice. 10 km de poteci tehnice, perfecte pentru cei care vor folosi biciclete full suspension și cărora le plac trailurile tehnice și dificile combinate cu viteză mare pe drumuri forestiere.

Specific pentru track D este și faptul că startul nu are loc în aceeași localitate cu finișul. Astfel, concurenții vor pleca la ora 13 din Bad Ischl pentru a termina, 55 km mai tarziu, în Bad Goisern, localitatea tradițională unde au loc finișurile tutoror celor 8 trasee. Organizatorul pune la disponziția concurenților un tren gratuit cu plecare din Bad Goisern, la orele 10:43 și 11:22.

Înscrierile se fac aici, iar taxa de participare la Salzkammergut Trophy 2019 variază între 30 și 95 euro în funcție de traseul la care te înscrii și perioada înscrierii.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

13 − 6 =