Acum citesti
Radoslav Rogina se impune în Turul Ciclist al Sibiului

Parcursul excelent în primele două etape al lui Radoslav Rogina (Adria Mobil) nu a rămas fără urmări, croatul adunând un avans suficient încât să devină câștigătorul celei de-a 4-a ediții a Turului Sibiului. Cel care a participat de două ori până acum în cariera sa la Jocurile Olimpice din partea Croației și a obținut clasări pe podium în curse precum Tour of Qinghai Lake sau Turul Marocului a fost urmat de Davide Rebellin (CCC Polsat), în timp ce Primoz Rogljic (Adria Mobil) a completat podiumul final.

podium

Ultimele două etape ale Turului Sibiului putea face puțin în sensul schimbării radicale a ierarhiei generale și, într-adevăr, singura modificare notabilă l-a privit pe Davide Rebellin. Echipa sa, CCC Polsat, s-a impus în contratimpul de echipe programat în dimineața zilei de 20 iulie, cu un avans de 20 de secunde față de rivalii eterni Adria Mobil. Polonezii conduși de italian au încheiat cei 17 kilometri ai contratimpului în 19:40, ceea ce înseamnă o medie orară de 51,84km/h, care i-a permis veteranului Rebellin să treacă pe poziția secundă a clasamentului general individual în dauna lui Rogljic.

Etapa din după-masa zilei de duminică, deși a inclus o primă parte vălurită, cu cap de afiș urcarea de la Jina (Categ. A) și a mai pregătit alte 4 cățărări (Dumbrava, Reciu, Alamor și Slimnic, toate Categ. C), a fost o afacere rezervată oamenilor de plat. Cei 123 de cicliști rămași în cursă au luat startul la ora 16:23 și, curând, s-a format o evadare compusă din Sigurd Nesset (Froy Bianchi), Jonas Koch (LKT Team Brandenburg), Sebastian Forke (Christina Watches Kuma), Andrii Bratashchuk (Kolss Cycling Team) și Samir Jabrailov (Synergy Baku). Aceștia și-au adjudecat punctele puse la bătaie în cadrul diverselor dificultăți de traseu, dar nu au reușit să intre primii pe străzile Sibiului, fiind prinși de pluton. La sprintul final, Marco Zanotti (Parkhotel Valkenburg) a fost cel mai rapid, ceea ce i-a asigurat și victoria de etapă, dar și un prim succes notabil în cariera sa. În lupta pentru cucerirea etapei s-a aflat și Andrei Nechita (MG Kvis Trevignani), care a încheiat pe locul 8 în cele din urmă.

Articolul complet poate fi citit pe Velo Cafe

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five + 10 =