Acum citesti
Etape noi în Turul Sibiului 2014

Cea mai importantă competiție de șosea din România, Turul Ciclist al Sibiului, se menține pentru 2014 la rangul UCI 2.1, aliniind la start cicliști importanți din Europa și nu numai. De această dată, traseul va fi altul și dificultatea mai crescută, iar data de desfășurare a fost schimbată pentru perioada 17-20 iulie.

turul_sibiului_2014_1

Transfăgărășanul pus în umbră

Debutul cursei se va face prin clasicul prolog din centrul Sibiului, în lungime de 2,2 kilometri. Ostilitățile vor debuta cu adevărat în prima etapă, când plutonul se îndreaptă spre Bâlea Lac în etapa de 146 de kilometri.

În ciuda asprimii sale, Transfăgărășanul nu va reprezenta cea mai grea încercare a Turului, etapa secundă, lungă de 215 kilometri, câștigând această distincție. Programată între Sibiu și Păltiniș, traseul va ajunge la Alba Iulia, va trece prin Sebeș și va parcurge Mărginimea Sibiului, unde urcarea criminală din Jina va cerne sita favoriților. Dar piatra de hotar a etapei, în contextul acesta probabil și a cursei, va fi cățărarea de la Păltiniș, care va trebui urcată de sportivi având deja 200 de kilometri în picioare și oboseala urcărilor anterioare.

turul_sibiului_2014

În ultima zi de cursă sunt programate două etape, în bunul obicei al organizatorilor. De dimineață, formațiile se vor duela într-un contratimp pe echipe prin jurul complexului muzeal Astra, pe parcursul a 16 kilometri. După-masa este rezervată unei etape de fond care pornește din Sibiu, trece prin Copșa Mică și Mediaș ca să se termine tot în punctul de plecare la capătul a 151 de kilometri.

Protagoniștii revin pentru luptă

Cât despre plutonul care se va alinia la start, locurile au fost deja ocupate. În Turul Sibiului vor lua startul polonezii de la CCC Polsat, care îl vor avea în rândurile lor pe Davide Rebellin, campionul en-titre, și în 2014, dar și alte echipe precum Shimano Racing Continental Team din Japonia, Team Differdange-Gigi-Losch (Luxemburg) sau LKT Team Brandenburg (Germania).

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen − seventeen =