Acum citesti
E rândul lui Andre Greipel

Într-o notă oarecum ironică, rutierii germani domină până acum acest Tur al Franței care comemorează începutul Primului Război Mondial. Dacă armata Kaiser-ului declanșa atacuri devastatoare acum 100 de ani pe aceste câmpuri, tot oamenii Germaniei sunt cei care au ținut, cu mici excepții, capul de afiș până acum. Nimeni nu i-a putut sta în cale lui Marcel Kittel (Giant-Shimano) în zilele precedente, dar ieri parcursul problematic l-a împiedicat să se poată lupta la sprint, așa că Andre Greipel (Lotto-Belisol) s-a văzut pus în fața unei victorii facile.

greipel_2

Din nou, vremea a jucat un rol esențial în economia cursei. Chiar dacă un grup de evadare compus din Jerome Pineau (IAM Cycling), Tom Leezer (Belkin), Luis Mate Mardones (Cofidis) și Arnaud Gerard (Bretagne-Seche) a fost lăsat să plece, plutonul nu a avut parte de o zi liniștită. Vântul puternic, care și-a schimbat direcția de mai multe ori, bătând adesea din lateral, dar și din față, combinat cu șoselele ude au fost adevărate capcane pentru sportivi.

Ultimul evadat a fost prins cu 12 kilometri înainte de final, în acest punct Omega Pharma ținând frăiele grupului de frunte. Motivul părea clar, însă echipa belgiană a jucat la două capete: Michal Kwiatkowski a lansat un atac pe ultimele parte a cursei, dar sprinterul Mark Renshaw era și el pe poziții. Polonezul a fost prins și nici Renshaw nu a dus-o mai bine, dar pe de altă parte nici nu erau prea multe de făcut în fața unui Greipel foarte inteligent și la fel de puternic. Campionul Germaniei s-a ferit de toate obstacolele de pe traseu și și-a calculat precis sosirea, mai ales că rivalul său principal, Kittel, lipsea din peisaj. Astfel, Greipel a câștigat fără probleme prima sa etapă din Turul Franței 2014, în timp ce Vincenzo Nibali are în continuare tricoul galben pe care pare că nu-l va ceda prea ușor.

Articolul complet poate fi citit pe Velo Cafe

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − one =