Acum citesti
De la șosea la mtb. Absa Cape Epic atrage noi cicliști

Dacă la ediția 2017 a maratonului mtb pe etape ABSA Cape Epic din Africa de Sud, l-am văzut pe rutierul Joaquim Rodríguez concurând alături de Jose Hermida în echipa Bahrain Merida Pro Cycling Team, pentru 2018 vedem doi noi cicliști de șosea care trec de la disciplina lor la mtb. Erik Dekker – Olanda și Jurgen van den Broeck – Belgia, nu au niciunul experiență semnificativă la mtb, însă amândoi dispun de un palmares impresionant la șosea strâns de-a lungul anilor în care au concurat la WorldTour.

Dekker a câștigat de patru ori etape în Turul Franței. El va concura la categoria Masters. “Acum un an mă gândeam să particip la un concurs de mtb. Urmăream demult Absa Cape Epic însă știam că dacă vreau să particip, am multe de învățat. Mtb-ul este mai mult decât să mergi pe bicicletă. Așa că nu m-am grăbit și am câștigat experiență”, spune Dekker după ce în iulie a devenit Campion National XCO la Masters.

Dacă Dekker este retras oficial încă din 2006, van den Broeck abia și-a agățat în cui bicicleta de concurs. „Să particip la Absa Cape Epic este ceva la care m-am gândit să fac după ce mă retrag. În primul rând îmi doresc să mă bucur de concurs și de țară întrucât am auzit că Africa de Sud este superbă. Totuși mă voi lupta și pentru un rezultat bun”, a mărturisit van den Broeck.

Turul Spaniei 2015 – foto Tim De Waele

Van den Broeck a fost văzut la un moment dat drept candidat pentru câștigarea unui Grand Tour însă o serie de accidentări l-au împiedicat să-și atingă țelul. Nivelul său este însă foarte ridicat, dovadă și locul 4 la Turul Franței 2010. În vărstă de 34 ani, Van den Broeck va concura la Elite.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

9 + 9 =